Άγκυρα και Βρυξέλλες συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
Ο Ομέρ Τσελίκ, ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, δήλωσε το Σάββατο ότι η συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών των 28 χωρών-μελών της ΕΕ στην Μπρατισλάβα κατέληξε σε μια "ισχυρή ομοφωνία".
Όπως είπε, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να εργαστούν πιο "στενά" μετά την κρίση στις σχέσεις τους με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου.
Ο Τσελίκ εξέφρασε ωστόσο και πάλι την έντονη απογοήτευση της Άγκυρας για την αρχική αντίδραση των Βρυξελλών στα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα.
Πρόσθεσε όμως, μιλώντας στους δημοσιογράφους μέσω διερμηνέα: "Ως αποτέλεσμα της συνάντησης, υπάρχει μια πολύ ισχυρή ομοφωνία να επικεντρωθούμε σε μια θετική ατζέντα και να ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ".
ΔΥΠΑ: Δεύτερη ευκαιρία σε συμμετέχοντες ηλικίας άνω των 55 ετών - Στις δομές υγείας
00:30
Γαλλία: Στόχος χάκερ το υπουργείο Εσωτερικών - Συνελήφθη ένας ύποπτος
23:58
Ιταλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο αθώωσε οριστικά τον Ματέο Σαλβίνι για την υπόθεση Open Arms
23:50
Πρωταθλήτρια κόσμου η Παρί Σεν Ζερμέν - Νίκησε τη Φλαμένγκο και σήκωσε το Διηπειρωτικό
23:42