Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε τους νέους Επιτρόπους - Τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο της Κομισιόν
H Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Jean-Francois BadiasΤο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησε να εγκρίνει και τους επτά υποψηφίους Ευρωπαίους επιτρόπους που εκκρεμούσαν, θέτοντας τέλος στο αδιέξοδο εβδομάδων μεταξύ των πολιτικών ομάδων της ΕΕ σχετικά με τη σύνθεση της επόμενης Επιτροπής, δήλωσαν τέσσερις κοινοβουλευτικοί και πολιτικοί αξιωματούχοι στο Politico.
Για περισσότερο από μία εβδομάδα, η τύχη αυτών των επτά υποψηφίων αναβλήθηκε από τις πολιτικές διαμάχες μεταξύ των βασικών πολιτικών αντιπάλων, του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), μετά τις ακροάσεις από τις 4 έως τις 12 Νοεμβρίου.
Το αδιέξοδο σταμάτησε τη διαδικασία εξέτασης έξι εκτελεστικών αντιπροέδρων (Kaja Kallas, Raffaele Fitto, Roxana Mînzatu, Stéphane Séjourné, Teresa Ribera και Henna Virkkunen) και του Ούγγρου Olivér Várhelyi.
Το S&D ήταν δυσαρεστημένο με το γεγονός ότι ο δεξιός υποψήφιος της Ιταλίας Fitto έλαβε ανώτερο ρόλο, ενώ οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ αμφισβήτησαν την καταλληλότητα της επιλογής της Ισπανίας, Ribera.
Η νέα ομάδα της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα την 1η Δεκεμβρίου.
Σε ύψιστο συναγερμό η Μέση Ανατολή: Ανοίγουν τα καταφύγια στο Ισραήλ
14:39
Τέμπη: Πώς θα λειτουργήσει το Μετρό και το Τραμ - Θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο
14:36
Ξεπερνούν τα τρία εκατ. οι άνεργοι στη Γερμανία - Δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης η αγορά
14:30
Διάκριση για την Eurolife FFH στα e-volution Awards 2026 για την πλατφόρμα EurolifeEnter
14:22