Κομισιόν: Η Άγκυρα συμφώνησε να τηρήσει τη συμφωνία για το μεταναστευτικό
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε το Σάββατο από την Μπρατισλάβα, ότι η Τουρκία συμφώνησε να συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την ΕE για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
Όπως είπε, οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ ανακοίνωσε ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί το Στρασβούργο την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσει τι ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην προετοιμασία των ποινικών διώξεων για τους υπεύθυνους της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Ο Στάινμαγερ είπε ακόμα στους δημοσιογράφους που κάλυπταν την άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στην Μπρατισλάβα ότι:
Το Βερολίνο στάθηκε στο πλευρό της Τουρκίας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και σέβεται βαθύτατα τον τουρκικό λαό που ξεσηκώθηκε για να αποτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησής του.
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι στις ανακοινώσεις που έγιναν από τη γερμανική πλευρά μάλλον έλειπε η έκφραση συμπάθειας που θα ανέμενε η Άγκυρα.
Χαλκιδική: Ξηλώνουν ομπρέλες και κλειδωμένες ξαπλώστρες στις Καλύβες
10:37
Χαρδαλιάς: Χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και δημοτικών κτηρίων σε όλη την Αττική
10:37
Οι ρεβάνς των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης με αμέτρητες αγορές στα καταστήματα Allwyn
10:28
Νεκρός στο σπίτι του στα Εξάρχεια ο γνωστός ζωγράφος και ποιητής Χρήστος Μαρκίδης
10:24