ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανικό πλήγμα κατά ISIS με αντιπυραυλικό σύστημα από την Τουρκία

Αμερικανικό πλήγμα κατά ISIS με αντιπυραυλικό σύστημα από την Τουρκία
Σύροι πολίτες και στο βάθος τουρκικά άρματα μάχης κατα μήκος των συροτουρκικών συνόρων, όπως φαίνονται από ένα χωριό της επαρχίας Κιλίς, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016 Ismail Coskun/Ihlas News Agency/via REUTERS

Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στόχους του Ισλαμικού Κράτους κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, χρησιμοποιώντας ένα κινητό πυραυλικό σύστημα που ανέπτυξαν πρόσφατα στην περιοχή, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός διπλωμάτης.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν στόχου του ISIL κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία χθες το βράδυ με το σύστημα HIMARS», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μπρετ ΜακΓκουρκ (Brett McGurk), ειδικός προεδρικός απεσταλμένος στον συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές.

Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς αναπτύχθηκε στα σύνορα της Τουρκίας το κινητό πυραυλικό σύστημα HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System).

Η Τουρκία, που μετέχει στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, άνοιξε σήμερα ένα νέο μέτωπο στη Συρία, καθώς τουρκικά άρματα μάχης πέρασαν από τη μεθοριακή πόλη Κιλίς (Kilis), σε μια επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τα σύνορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ