Αμερικανικό πλήγμα κατά ISIS με αντιπυραυλικό σύστημα από την Τουρκία
Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στόχους του Ισλαμικού Κράτους κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, χρησιμοποιώντας ένα κινητό πυραυλικό σύστημα που ανέπτυξαν πρόσφατα στην περιοχή, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός διπλωμάτης.
«Οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν στόχου του ISIL κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία χθες το βράδυ με το σύστημα HIMARS», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Μπρετ ΜακΓκουρκ (Brett McGurk), ειδικός προεδρικός απεσταλμένος στον συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές.
Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς αναπτύχθηκε στα σύνορα της Τουρκίας το κινητό πυραυλικό σύστημα HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System).
Η Τουρκία, που μετέχει στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, άνοιξε σήμερα ένα νέο μέτωπο στη Συρία, καθώς τουρκικά άρματα μάχης πέρασαν από τη μεθοριακή πόλη Κιλίς (Kilis), σε μια επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τα σύνορα.
SPONSORED
Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη: Διασωληνωμένος νεαρός οδηγός μηχανής
21:38
Απολύσεις στις μυστικές υπηρεσίες σχεδιάζει ο Τραμπ - «Αχρείαστο το γραφείο του διευθυντή»
21:28
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 27 εκατομμύρια ευρώ
21:20
Με τον Σρέντερ συναντήθηκε ο Πούτιν - Τον θέλει μεσολαβητή στις συνομιλίες για την Ουκρανία
21:20