Γερμανία: Βοηθήσαμε την Ελλάδα οι πρόσφυγες πρέπει να σταλούν πίσω
Συνέντευξη για το προσφυγικό ζήτημα παραχώρησε στην εφημερίσα Welt ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ στην οποία σημείωσε ότι η χώρα του θα πρέπει να αρχίσει να στέλνει πρόσφυγες πίσω στην Ελλάδα.
Όπως είπε:
Κάναμε πολλά στην Ευρώπη για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Πλέον, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις στο να σταλούν πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνου.
Επιπλέον πρόσθεσε ότι πρέπει να επιτευχθεί μια κοινή ευρωπαϊκή στάση, τονίζοντας:
Εάν επιταχύνουμε μόνοι μας τις διαδικασίες, υπάρχει ο κίνδυνος τα γερμανικά διοικητικά δικαστήρια να απαγορεύσουν εντός ολίγου χρόνου την επαναπροώθηση.
Ο Ντε Μεζιέρ κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων που εισήλθαν στη χώρα τα προηγούμενα έτη, λέγοντας στη γερμανική εφημερίδα:
Εκεί, στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπρεπε να γίνεται η καταγραφή και να τελειώνει το προσφυγικό κύμα. Τότε η Ουγγαρία δεν θα είχε υψώσει φράχτη.
Βατικανό: Σε καλή κατάσταση ο Πάπας Λέων μετά από την επέμβαση καρκίνου του πνεύμονα
20:01
Ο Τζόσουα Χακ νέος επικεφαλής της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα μετά την αποπομπή της Γκίλφοϊλ
19:49
Στο The Ellinikon η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία - Συνεργασία με Πολιτεία και LAMDA Developmen
19:40
ΚΚΕ: Το πετρέλαιο θέρμανσης 40% ακριβότερο από πέρυσι - Θράσος να μιλά η κυβέρνηση για ανακούφιση
19:32