Γιούνκερ: Η απόφαση για την Apple δεν στρέφεται κατά των ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής G20 στην Χανγκτζού, δήλωσε πως η απόφαση της ΕΕ για το πρόστιμο στην Apple δεν στρέφεται εναντίον των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, δήλωσε πως η απόφαση της Κομισιόν είναι σαφώς βασισμένη σε γεγονότα και ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι κανόνες σύμφωνα με τα γεγονότα και τη νομοθεσία.
Επιπλέον, επισήμανε πως η Apple είχε επωφεληθεί από υπερβολικά "φορολογικά πλεονεκτήματα" που της είχαν χορηγηθεί από το Δουβλίνο και πως θα ήταν "παράλογο" να είχε επιλεγεί το πεδίο της φορολογίας για να "γίνει επίθεση στις ΗΠΑ".
Ο Γιούνκερ διαβεβαίωσε ακόμη πως οι Βρυξέλλες "θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται" με τις ΗΠΑ για τη διατλαντική συνθήκη ελεύθερου εμπορίου, καθώς η εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τος διαπραγματεύσεις παραμένει πλήρως σε ισχύ.
SPONSORED
«Ανακαινίζω»: Πότε ανοίγει το νέο πρόγραμμα - Οι δύο φάσεις του προγράμματος
02:00
Τέθηκε σε λειτουργία το politis.gov.gr: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα ενημέρωσης των πολιτών
01:00
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση: Πότε θα πληρωθούν τα 150 ευρώ για κάθε παιδί
00:30
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57