Συναγερμός στην Ιταλία: Εργαζόμενος σε κέντρο πυρηνικής έρευνας φέρεται να μολύνθηκε με πλουτώνιο
Ραδιενεργά απόβλητα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Stephen B. Morton, FileΈνας άνδρας ο οποίος εργάζεται σε κέντρο έρευνας για την πυρηνική ενέργεια, λίγο έξω από τη Ρώμη, φέρεται να μολύνθηκε από πλουτώνιο.
Στο τέλος του ωραρίου εργασίας του, ο εργαζόμενος υποβλήθηκε σε έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι το επίπεδο πλουτωνίου στα ενδύματά του ήταν κατά χίλιες μονάδες υψηλότερο από το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.
Στην είδηση αυτή αναφέρεται το σύνολο των μέσων ενημέρωσης της χώρας, τα οποία προσθέτουν ότι διεξάγονται περαιτέρω έρευνες. Η μόλυνση με το ραδιενεργό αυτό υλικό είναι πιθανό να συνέβη πριν από τέσσερις ημέρες και, όπως έγινε γνωστό, οι αρμόδιες αρχές συνέλεξαν αμέσως πληροφορίες από τους υπεύθυνους της μονάδας.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η υγεία του εργαζόμενου δεν φέρεται να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο, ενώ πραγματοποιούνται έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας και προστασίας του προσωπικού.
SPONSORED
CEO Maersk στο CNNi: Πρέπει να μετακυλήσουμε στους πελάτες το κόστος του πολέμου στο Ιράν
23:41
Πακιστάν: Έξι νεκροί σε βομβαρδισμό αγοράς κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν
23:30
Η ασφάλεια και τα κρίσιμα ορυκτά στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ - Λούλα
23:19
Το Ορμούζ παραμένει «σφραγισμένο», οι ΗΠΑ περιμένουν απάντηση και το Ιράν... καθυστερεί
23:08