ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Εκκενώθηκαν κοινότητες από μεγάλη φωτιά στη Βαλένθια

Ισπανία: Εκκενώθηκαν κοινότητες από μεγάλη φωτιά στη Βαλένθια
REUTERS/Heino Kalis

Δασική πυρκαγιά κοντά στο τουριστικό θέρετρο Χαβέα, στη Βαλένθια, υποχρέωσε τις ισπανικές Αρχές να απομακρύνουν από την περιοχή περίπου 1.000 κατοίκους και τουρίστες.

Η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό έργο της, παρά τη μάχη που δίνουν 300 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι και από εναέρια μέσα, για να την περιορίσουν. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο κίνδυνος για πυρκαγιές παραμένει αυξημένος στην Ισπανία, λόγω του καύσωνα και της ξηρασίας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής περίπου 1.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη φωτιά, που πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό. Οι φλόγες απειλούν τα θέρετρα Μπενιτάτσελ και Χαβέα, στα παράλια της Μεσογείου.

640x640 4

REUTERS/Heino Kalis

"Ανθρώπινο χέρι ενεπλάκη και πάλι, με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, επιλέγοντας τη θερμότερη ημέρα του έτους", δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών της Βαλένθια, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

640x640 5

REUTERS/Heino Kalis

Κάτοικοι και τουρίστες των κοινοτήτων της Κόστα Μπλάνκα, στα βόρεια του Αλικάντε, έχουν βρει καταφύγιο σε ένα Λύκειο και ένα Δημοτικό σχολείο, ενώ φωτογραφίες δείχνουν τις φλόγες να έχουν πλησιάσει πάρα πολύ κοντά σε σπίτια της περιοχής.

Πυκνός μαύρος καπνός έχει καλύψει και τις παραλίες της Κόστα Μπλάνκα, μιας περιοχής που προτιμούν οι Βρετανοί τουρίστες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ