Σύλληψη «επίδοξης» τζιχαντίστριας στην Ιταλία - Σκόπευε να ταξιδέψει στη Συρία
Οπλισμός στρατιωτών του ISIS που κατασχέθηκε στο Ιράκ.
AP Photo/Hadi MizbanΜια δεκαεννιάχρονη κοπέλα, με καταγωγή από το Μαρόκο, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Όριο αλ Σέριο του Μπέργκαμο της Ιταλίας.
Η 19χρονη ήταν έτοιμη να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Τουρκία, απ' όπου σκόπευε στη συνέχεια να μεταβεί στην Συρία και να ενταχθεί σε ομάδα τζιχαντιστών.
Η νεαρή γυναίκα ζούσε σε κοινότητα του Μιλάνου, προερχόταν από μια δύσκολη οικογενειακή πραγματικότητα και οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ότι, την τελευταία περίοδο, είχε τηλεφωνικές επαφές με άτομα που βρίσκονται στην Μέση Ανατολή.
Παράλληλα, είχε αναρτήσει βίντεο στο διαδίκτυο, στα οποία η ίδια εκφραζόταν προπαγανδιστικά υπέρ του τζιχαντισμού.
Όπως εξακρίβωσαν οι ιταλικές αρχές, στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ήταν έτοιμος «να υποδεχτεί» την δεκαεννιάχρονη ένας άνδρας με τον οποίο είχε έρθει σε επαφή τις περασμένες ημέρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συρία: 32χρονος βραβευμένος φωτορεπόρτερ σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή
Συρία: Συνεχίζεται η προέλαση των τζιχαντιστών - Περικυκλωμένη η Χάμα
Βενεζουέλα: Κάλεσμα για παραμονή στο σπίτι - Αναστολή λειτουργιών και μεταφορών μετά τους σεισμούς
15:45
Βενεζουέλα: «Νόμιζα ότι θα πεθάνω - Ήταν σαν ταινία» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το διπλό σεισμό
15:42
Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο - Άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής
15:41
Βενεζουέλα: Αγώνας δρόμου για τον εντοπισμό επιζώντων - Δυσκολεύουν το έργο διάσωσης οι μετασεισμοί
15:31