Ρουμανία: «Πραξικόπημα» καταγγέλλει ο νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών
Δημοσιογράφοι παρακολουθούν τις δηλώσεις του υποψήφιου προέδρου της Ρουμανίας Καλίν Γκεοργκέσκου για την ακύρωση του πρώτου γύρου των εκλογών στη χώρα
AP Photo/Vadim Ghirda«Πραξικόπημα» καταγγέλλει ο εθνικιστής υποψήφιος πρόεδρος της Ρουμανίας Καλίν Γκεοργκέσκου μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να ακυρώσει τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στην οποία είχε αναδειχθεί πρώτος.
«Είναι απλώς ένα οργανωμένο πραξικόπημα (…) Η δημοκρατία μας κινδυνεύει» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο 62χρονος, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του δημοσίου.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε να ακυρώσει το αποτέλεσμα και να επαναληφθεί ολόκληρη η εκλογική διαδικασία από την αρχή, με αφορμή τις υποψίες για ρωσική ανάμιξη μέσω της πλατφόρμας TikTok.
Ο Γκεοργκέσκου κάλεσε τους υποστηρικτές του «να παραμείνουν πιστοί στο κοινό ιδανικό μας», παρά την ακύρωση των εκλογών, δύο ημέρες πριν από τη διεξαγωγή του δεύτερου γύρου.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε αχαρτογράφητα νερά η Ρουμανία: Τα επόμενα βήματα μετά την ακύρωση των εκλογών
Άκυρος ο πρώτος γύρος των εκλογών στη Ρουμανία - Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου
Ρωσία: Απορρίπτει κάθε ανάμιξη στις εκλογές στη Ρουμανία
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στις 15/1 το Νational Theater "Το πέμπτο βήμα" του Ντέιβιντ Άιρλαντ
13:25
Σαμαράς για Novartis: «Η δικαιοσύνη πιστοποίησε την πολιτική σκευωρία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
13:19
Ποιοι εκπρόσωποι αγροτών θα συμμετέχουν στη συνάντηση με τον Μητσοτάκη στις 15.00
13:17
Σε ξενοδοχείο - κάστρο μεταφέρεται η τέταρτη σεζόν της σειράς «The White Lotus» (pics)
13:15