Νότια Κορέα: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά του προέδρου Γιουν
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σοκ-γελ.
(AP Photo/Manuel Balce Ceneta)Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί εναντίον του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέλ, καθώς δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες ψήφους στο κοινοβούλιο, αφού το κυβερνών κόμμα μποϊκοτάρισε τη διαδικασία.
Για να καθαιρεθεί ο πρόεδρος η πρόταση έπρεπε να ψηφιστεί από τουλάχιστον 200 από τους 300 βουλευτές, να συγκεντρώσει δηλαδή πλειοψηφία των δύο τρίτων.
Μόνο 195 βουλευτές συμμετείχαν στην ψηφοφορία και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γου Γουόν-σικ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει «άκυρη» τη διαδικασία.
Χιλιάδες διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο
Τουλάχιστον 150.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας, με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Γιουν Σουκ Γελ, την ώρα που οι βουλευτές μέσα στην αίθουσα ξεκίνησαν τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την καθαίρεσή του.
«Η αστυνομία εκτιμά ότι 149.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη συγκέντρωση γύρω στις 17.30 (τοπική ώρα, 10.30 ώρα Ελλάδας) ενώ οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 1 εκατομμύριο», σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νότια Κορέα: Σήμερα η ψηφοφορία της πρότασης μομφής - Η «συγγνώμη» του προέδρου Γιουν
Γιουν Σοκ Γέολ: Από το «American Pie» και τα ακριβά συζυγικά γούστα στο πραξικόπημα
Νότια Κορέα: Δόθηκε διαταγή να «βγάλουν σέρνοντας» τους βουλευτές από το κοινοβούλιο
Θεσσαλονίκη: 57χρονος πρόσφερε ζωή με τον θάνατο του - Οι συγγενείς του δώρισαν τα όργανα του
11:46
Φωκίδα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες - Δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί των Χριστουγέννων
11:33
«Ανοικτός» στην παραχώρηση εδαφών στο Κίεβο ο Πούτιν - Ο αδιαπραγμάτευτος όρος που βάζει
11:20
Αμερικανική προθυμία άρσης των εμποδίων για τα F35 βλέπει η Άγκυρα - Τι λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
11:07