Πακέτο βοήθειας 988 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
Ουκρανικός στρατός
(Oleg Petrasiuk/Ukrainian 24th Mechanised Brigade via AP)Ένα νέο πακέτο οπλικών συστημάτων και εξοπλισμού ύψους 988 εκατομμυρίων δολαρίων ετοιμάζουν να παραδώσουν στην Ουκρανία οι ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτει το Reuters.
Ανάμεσα στους εξοπλισμούς συμπεριλαμβάνονται ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως αναφέρεται σε έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων.
Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες προτού «εκπνεύσει» η θητεία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, πρωτοστάτησε στην καταβολή τεράστιας οικονομικής βοήθειας. Η στάση του αυτή αποτέλεσε και βασικό σημείο κριτικής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ στην κυβέρνηση των Δημοκρατικών.
Στο μεταξύ, προ ημερών οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 275 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να την στηρίξουν στην προσπάθειά της να αποκρούσει τη ρωσική επίθεση κοντά στο Χάρκοβο, όπως είχε ανακοινώσει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η βοήθεια αυτή περιλαμβάνει όπλα και εξοπλισμό που χρειάζονται οι ουκρανικές δυνάμεις, όπως πυρομαχικά για τα συστήματα HIMARS, βλήματα των 155 και 105 χιλιοστών για το πυροβολικό, πυραύλους, αντιαρματικά συστήματα και πυρομαχικά ακριβείας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σουηδία και η Δανία αγοράζουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ
SPONSORED
Eurojackpot: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 27 εκατομμύρια ευρώ
21:20
Με τον Σρέντερ συναντήθηκε ο Πούτιν - Τον θέλει μεσολαβητή στις συνομιλίες για την Ουκρανία
21:20
«Βολές» Καρυστιανού κατά Τσίπρα: «Λέει ψέματα, το «όχι» το έκανε «ναι» - Βολικός αντίπαλος της ΝΔ»
21:15
Μητσοτάκης για Γιώργο Σουφλιά: «Αποχαιρετώ έναν ειλικρινή υπηρέτη του δημοσίου συμφέροντος»
21:07