ΚΟΣΜΟΣ

Το πτώμα ενός Αφγανού αιτούντα άσυλο ανασύρθηκε από τα ερείπια του σεισμού στο Αματρίτσε

Το πτώμα ενός Αφγανού αιτούντα άσυλο ανασύρθηκε από τα ερείπια του σεισμού στο Αματρίτσε
Ένας πυροσβέστης κρατά άγαλμα του Ιησού πριν από την κηδεία των θυμάτων του σεισμού που ισοπέδωσε το Αματρίτσε, την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2016 REUTERS/Max Rossi TPX IMAGES OF THE DAY

Το πτώμα ενός Αφγανού αιτούντα άσυλο που ζούσε στην πόλη Αματρίτσε (Amatrice), η οποία ισοπεδώθηκε από τον σεισμό τον περασμένο μήνα, ανασύρθηκε από τα ερείπια του σπιτιού όπου κατοικούσε, ανέφερε σήμερα η ιταλική υπηρεσία διάσωσης.

Ο σεισμός της 24ης Αυγούστου, που έπληξε πολλά χωριά στο κεντρικό τμήμα της Ιταλίας, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 300 ανθρώπων. Περισσότεροι από 200 νεκρούς προέρχονταν από το Αματρίτσε.

Ο Σαγίντ (Sayed), που ζούσε σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη, χρηματοδοτούμενο από το κράτος, ήταν ο μόνος που σκοτώθηκε από τους τέσσερις ανθρώπους που κοιμούνταν στο κτίριο την νύχτα που χτύπησε ο εγκέλαδος, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera. Οι άλλοι κατόρθωσαν να δραπετεύσουν.

Ο αδερφός του Σαγίντ, Ζία (Zia), που ζει στην Αυστρία, ήταν παρών όσο τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν την σωρό του αδερφού του, ανέφερε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λούκα Κάρι (Luca Cari). Δεν ήταν σε θέση να δώσει το επώνυμο των αδερφών.

Ο Σαγίντ έφτασε στην Ιταλία, όπου αιτήθηκε άσυλο, έχοντας δραπετεύσει από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Όπως είπε ο αδερφός του στην ιταλική εφημερίδα, ήταν πατέρας τριών παιδιών που ζουν στο Αφγανιστάν.

Αν και είχε βρει δουλειά στο Τορίνο ως παρασκευαστής πίτσας, είχε καθυστερήσει την αναχώρηση του για να συμμετάσχει στο ετήσιο φεστιβάλ του Αματρίτσε, για να αφήσει την υπογραφή του στην σάλτσα ζυμαρικών «αματριτσιάνα» (spaghetti amatriciana).

Το φεστιβάλ αναμενόταν να διεξαχθεί το σαββατοκύριακο μετά το χτύπημα του σεισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ