Απεσταλμένος του Τραμπ στη Μέση Ανατολή ζητά την απελευθέρωση των ομήρων στη Γάζα πριν την ορκωμοσία
Ανανεώθηκε:
Ο Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Alex BrandonΟ απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ στην Μέση Ανατολή προειδοποίησε σήμερα κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην περιοχή ότι «δεν θα είναι ευχάριστο», αν οι όμηροι που κρατούνται στην Γάζα δεν απελευθερωθούν πριν από την ορκωμοσία του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.
Ο Στιβ Γουίτκοφ, που θα γίνει επισήμως απεσταλμένος της Ουάσινγκτον στην Μέση Ανατολή μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Τραμπ, δήλωσε πως ελπίζει και προσεύχεται να υπάρξει εκεχειρία στην Γάζα ανάμεσα στην Χαμάς και το Ισραήλ πριν από τις 20 Ιανουαρίου.
«Ακούσατε τι είπε ο πρόεδρος. Καλύτερα να απελευθερωθούν», είπε αναφερόμενος στον Τραμπ.
«Δεν θα είναι ευχάριστο να μην απελευθερωθούν»
«Ακούστε τι λέει ο πρόεδρος. Δεν θα είναι ευχάριστο να μην απελευθερωθούν», δήλωσε ο Γουίτκοφ απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters στο περιθώριο συμποσίου για το bitcoin στο Αμπού Ντάμπι.
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει δηλώσει μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι αν οι όμηροι δεν απελευθερωθούν πριν από την ορκωμοσία του, «θα γίνει χαμός».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τελεσίγραφο Τραμπ σε Χαμάς: «Απελευθερώστε τους ομήρους μέχρι την ορκωμοσία μου στις 20 Ιανουαρίου»
Γερμανία: Κανένα ενδιαφέρον από τη Ρωσία να συμμετάσχει στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
11:43
Ίλον Μασκ κατά Κρίστοφερ Νόλαν για την Οδύσσεια και την Ωραία Ελένη
11:38
Η GSΚ εγκαινιάζει τη νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη έναντι του Έρπητα Ζωστήρα
11:36
Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Συγκίνηση και λαμπρότητα στα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγ. Γεωργίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο
11:28