Λευκός Οίκος: Ο αιχμάλωτος Αμερικανός δημοσιογράφος στη Συρία υποθέτουμε ότι είναι ζωντανός
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Συρία και επιθυμεί ο λαός της να καθορίσει το μέλλον του. Παράλληλα, Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν σκληρά για να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για τον Όστιν Τάις, τον Αμερικανό δημοσιογράφο που συνελήφθη στη Συρία πριν από 12 χρόνια, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τζον Κίρμπι.
Ο Κίρμπι είπε στους δημοσιογράφους ότι η κατάσταση στη Συρία μπορεί να «είναι μια ευκαιρία για εμάς να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες για εκείνον», προσθέτοντας ότι οι αξιωματούχοι υποθέτουν πως ο Όστιν Τάις ήταν ζωντανός και δεν έχουν πληροφορίες για το αντίθετο.
Ο Τάις, πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ και ανεξάρτητος δημοσιογράφος, ήταν 31 ετών όταν απήχθη τον Αύγουστο του 2012 ενώ έκανε ρεπορτάζ στη Δαμασκό για την εξέγερση κατά του Σύρου προέδρου Άσαντ. Η Συρία είχε αρνηθεί ότι κρατούνταν.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Συρία στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας Ερντογάν - Φον ντερ Λάιεν
40 χρόνια Τσερνόμπιλ: Οι «αριθμοί», το χρονολόγιο και οι πέντε μύθοι που «στοιχειώνουν» την αλήθεια
07:29
ΗΠΑ: Η στιγμή που οι μυστικοί πράκτορες απομακρύνουν τον Τραμπ μετά τους πυροβολισμούς - Δείτε βίντεο
07:23
Συναγερμός για την εξαφάνιση 15χρονης από χώρο φιλοξενίας στο Ίλιον
07:13
Τραμπ για τους πυροβολισμούς: «Ο ένοπλος προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό ασφαλείας και εξουδετετώθηκε - Όρμησε από 50 μέτρα μακριά»
07:12