Στην Ιταλία το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας: Συνάντηση με την Τζόρτζια Μελόνι
Ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια, με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι στην έπαυλη Ντόρια Παμφίλι της Ρώμης
AP Photo/Andrew MedichiniΗ Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σήμερα Τετάρτη (11/12) συνάντηση στην έπαυλη Ντόρια Παμφίλι της Ρώμης με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε και την βασίλισσα Λετίθια, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, εξέφρασε και πάλι τα συλλυπητήρια της χώρας της για τις φονικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στη Βαλένθια στο τέλος του Οκτωβρίου.
Παράλληλα, έγινε ευρεία αναφορά στις διμερείς σχέσεις, τις οικονομικές ανταλλαγές και την πολιτιστική συνεργασία των δυο χωρών.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, κατά τη συνάντηση στην έπαυλη Παμφίλι εκφράστηκε κοινό ενδιαφέρον για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με τη Λατινική Αμερική, με τη νότια όχθη της Μεσογείου και με όλη την αφρικανική ήπειρο, καθώς και για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός και οι βασιλείς της Ισπανίας, τέλος, κατά τη συνάντησή τους συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στη Συρία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική επικοινωνία της Μελόνι με τον Ερντογάν για τις εξελίξεις στη Συρία
SPONSORED
Επίσκεψη Εμανουέλ Μακρόν στην εθνική Γαλλίας - Θερμή υποδοχή από τον Εμπαπέ
15:30
ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε Ιρακινός για το σχεδιασμό 20 τρομοκρατικών επιθέσεων σε Ευρώπη και Καναδά
15:26
Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 35χρονος για τη δολοφονία 24χρονου το 2020
15:25
Imperial Brands Hellas: Νέα φάση για την πρωτοβουλία «Στην Προστασία των Ανηλίκων Είμαστε Μαζί»
15:18