ΚΟΣΜΟΣ

Τους 41 έφτασαν οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ

Τους 41 έφτασαν οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ
REUTERS / MOHAMMAD ISMAIL

Ο απολογισμός των θυμάτων της διπλής βομβιστικής επίθεσης, που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα στην Καμπούλ, ανέρχεται πλέον στους 41, ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 110, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

«Σαράντα ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 110 τραυματίστηκαν στις χθεσινές επιθέσεις κοντά στο υπουργείο Άμυνας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Ουάχιντ Ματζρόχ.

Προηγούμενος απολογισμός της διπλής επίθεσης, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, έκανε λόγο για 24 νεκρούς και σχεδόν εκατό τραυματίες.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η πρώτη βόμβα ενεργοποιήθηκε με τηλεχειρισμό και η δεύτερη από καμικάζι.

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών και όπως γράφει το ΑΠΕ, είχαν προφανή στόχο να προκαλέσουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων μεταξύ των υπαλλήλων που έφευγαν εκείνη την ώρα από το υπουργείο για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Μια τρίτη επίθεση, για την οποία καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, πραγματοποιήθηκε στην Καμπούλ τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Είχε στόχο κτίριο όπου στεγάζεται η ανθρωπιστική οργάνωση CARE International σε μια πλούσια συνοικία στο κέντρο της Καμπούλ.

Η επίθεση κατέληξε στον τραυματισμό έξι ανθρώπων και στον θάνατο των τριών δραστών έπειτα από την επέμβαση αφγανών κομάντο.

Η μκο Δεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «έγκλημα πολέμου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ