ΚΟΣΜΟΣ

Μ. Βρετανία: Σεξουαλικό σκάνδαλο με ιστορικό στέλεχος των Εργατικών (vid)

Μ. Βρετανία: Σεξουαλικό σκάνδαλο με ιστορικό στέλεχος των Εργατικών (vid)
REUTERS

Ένα σεξουαλικό σκάνδαλο προκάλεσε την ανατροπή του Κιθ Βαζ, ιστορικού στελέχους του εργατικού κόμματος και προέδρου της Επιτροπής του Κοινοβουλίου για τις Εσωτερικές Υποθέσεις.

Ο Βαζ ζητώντας με γραπτή δήλωσή του συγγνώμη από την Επιτροπή και την οικογένειά του -είναι παντρεμένος με δυο παιδιά- παραιτήθηκε σήμερα μετά από αποκαλύψεις ότι είχε πληρώσει δυο εκδιδόμενους άντρες από την ανατολική Ευρώπη για να κάνουν σεξ.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Sunday Mirror, ο Βαζ, φέρεται να συναντήθηκε μαζί τους σε ένα από τα διαμερίσματά του και μάλιστα προσφέρθηκε να πληρώσει και την κοκαΐνη που ήθελαν -αν και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν ενδιαφερόταν να κάνει χρήση. Πολλοί παρατηρούν ότι ως πρόεδρος της πανίσχυρης επιτροπής του κοινοβουλίου ο Κιθυ Βαζ είχε ταχθεί κατά της δίωξης των ανδρών που πληρώνουν για σεξ, και κατά της απαγόρευσης των λεγόμενων "πόπερς" -μια νόμιμη διεγερτική ουσία. Το πληρωμένο σεξ ήταν αυτό που τελικά έρριξε τον αποκαλούμενο «πολιτικό-Τεφλόν».

Ως υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Τόνι Μπλερ είχε κατηγορηθεί πως είχε παραχωρήσει χαριστικά βρετανικό διαβατήριο σε έναν Ινδό δισεκατομμυριούχο ενώ είχε εμπλακεί και σκάνδαλο βουλευτικών εξόδων που σχετιζόταν με τα σπίτια που είχε. Αν και ακόμα δεν φαίνεται να χάνει την έδρα του ή τη θέση του στο Εργατικο Κόμμα, όλα δειχνουν πως μετά από 29 χρόνια θητείας- είναι ο αρχαιότερος βουλευτής με καταγωγή από την Ασία- το πολιτικό του τέλος είναι πλέον ορατο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ