Νάνσι Πελόζι: Εισήχθη σε νοσοκομείο στο Λουξεμβούργο μετά από τραυματισμό
Η πρώην πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι
AP Photo/Stephanie ScarbroughΗ πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της στο Λουξεμβούργο και εισήχθη σε νοσοκομείο για εξετάσεις, ανακοίνωσε το γραφείο της σήμερα.
Η 84χρονη Δημοκρατική πολιτικός, που εκλέγεται στο Σαν Φρανσίσκο, είναι η πρώτη γυναίκα που εξελέγη πρόεδρος της Βουλής. Παραιτήθηκε από το αξίωμα αυτό το 2023 αλλά παραμένει μέλος του Σώματος. Τον Νοέμβριο επανεξελέγη για άλλα δύο χρόνια.
Ο πρόεδρος της Βουλής κατέχει το υψηλότερο αξίωμα στις ΗΠΑ, μετά τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της χώρας.
Η Πελόζι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έγκριση του νομοσχεδίου του Τζο Μπάιντεν, ύψους 1 τρισεκ. δολαρίων, για την ανάπτυξη των υποδομών το 2022.
Η σχέση σύγκρουσης που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του έφτασε στο αποκορύφωμά της όταν εκείνη έσκισε, σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση, την ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης, το 2020.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Πελόζι λέει ότι η καθυστέρηση του Μπάιντεν να αποχωρήσει έπληξε τους Δημοκρατικούς
«Θαμμένη» στο χιόνι η Νέα Υόρκη - Νέο «κύμα» κακοκαιρίας αναμένεται εντός της εβδομάδας (pics)
10:50
Το άγχος «απλώνεται» στον χρηματοπιστωτικό τομέα - Οι «κατσαρίδες» του Ντίμον και η Blue Owl
10:48
Υπόθεση Έπσταϊν: Αφέθηκε ελεύθερος ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ μετά τη σύλληψή του
10:44
Μεξικό: «Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα φόβο» - Ελληνίδα κάτοικος περιγράφει τις σκηνές χάους (vid)
10:42