Διπλωματική αντιπροσωπεία του Κατάρ στη Συρία - Συνάντηση με τις νέες αρχές
Σύροι πανηγυρίζουν την πτώση του καθεστώτος Άσαντ στη Δαμασκό
(AP Photo/Hussein Malla)Αντιπροσωπεία του Κατάρ έφτασε σήμερα στη Συρία όπου συνάντησε αξιωματούχους της μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία εγκαταστάθηκε μετά την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.
Η διπλωματική αντιπροσωπεία «έφθασε στη Δαμασκό για να ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες για το άνοιγμα της πρεσβείας του Κατάρ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάτζεντ αλ-Ανσάρι σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι Καταριανοί συναντήθηκαν με τη μεταβατική κυβέρνηση και επανέλαβαν «την πλήρη δέσμευση της Ντόχας στην υποστήριξη του αδελφού συριακού λαού».
Η πρεσβεία του Κατάρ στη Δαμασκό είναι κλειστή από τον Ιούλιο του 2011 όταν η Ντόχα απέσυρε τον πρεσβευτή της από τη Δαμασκό έπειτα από μια σειρά πολύνεκρων καταστολών που πραγματοποιήθηκαν από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ κατά διαδηλωτών στους δρόμους - βιαιότητες που οδήγησαν σε έναν εμφύλιο πόλεμο 13 ετών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλική διπλωματική αποστολή θα μεταβεί την Τρίτη στη Συρία
Διακοπή κυκλοφορίας στην Ομόνοια λόγω ύποπτου αντικειμένου
15:45
Η Επιτροπή Νόμπελ καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Ρωσία την οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Memorial
15:41
«Γρήγορο» και «διαρκές» τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ζητούν Ευρωπαίοι ηγέτες και ο Καναδάς
15:34
Συρεγγέλα: Η αντιπολίτευση δεν ψήφισε την μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ αλλά δεν είχε και μια εναλλακτική πρόταση (vid)
15:29