Διπλωματική αντιπροσωπεία του Κατάρ στη Συρία - Συνάντηση με τις νέες αρχές
Σύροι πανηγυρίζουν την πτώση του καθεστώτος Άσαντ στη Δαμασκό
(AP Photo/Hussein Malla)Αντιπροσωπεία του Κατάρ έφτασε σήμερα στη Συρία όπου συνάντησε αξιωματούχους της μεταβατικής κυβέρνησης, η οποία εγκαταστάθηκε μετά την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.
Η διπλωματική αντιπροσωπεία «έφθασε στη Δαμασκό για να ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες για το άνοιγμα της πρεσβείας του Κατάρ», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάτζεντ αλ-Ανσάρι σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι Καταριανοί συναντήθηκαν με τη μεταβατική κυβέρνηση και επανέλαβαν «την πλήρη δέσμευση της Ντόχας στην υποστήριξη του αδελφού συριακού λαού».
Η πρεσβεία του Κατάρ στη Δαμασκό είναι κλειστή από τον Ιούλιο του 2011 όταν η Ντόχα απέσυρε τον πρεσβευτή της από τη Δαμασκό έπειτα από μια σειρά πολύνεκρων καταστολών που πραγματοποιήθηκαν από το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ κατά διαδηλωτών στους δρόμους - βιαιότητες που οδήγησαν σε έναν εμφύλιο πόλεμο 13 ετών.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλική διπλωματική αποστολή θα μεταβεί την Τρίτη στη Συρία
Το Instagram στις ΗΠΑ θα ενημερώνει τους γονείς για πιθανές αυτοκτονικές τάσεις του παιδιού τους
23:51
Αρχές Μαρτίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα η επόμενη συνάντηση ΗΠΑ - Ουκρανίας - Ρωσίας, λέει ο Ζελέσνκι
23:45
Ηράκλειο: Μητέρα κατήγγειλε ότι εκπαιδευτικός έπιασε τον γιο της από τον λαιμό σε δημοτικό σχολείο
23:37
Βραζιλία: Στους 55 οι νεκροί από τις πλημμύρες
23:33