Μιλάνο: Από το νέο έτος το κάπνισμα θα απαγορευθεί και στους ανοικτούς χώρους
Βάσει απόφασης του δήμου του Μιλάνου, από την 1η Ιανουαρίου του 2025 το κάπνισμα πρόκειται να απαγορευθεί και στους ανοικτούς χώρους της ιταλικής συμπρωτεύουσας.
Η συγκεκριμένη απαγόρευση θα αφορά δρόμους, εσωτερικές αυλές, ανοικτούς χώρους εστιατορίων και καφέ. Μόνη εξαίρεση, απομονωμένες περιοχές στις οποίες ο κάθε καπνιστής θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει «ελεύθερο χώρο», χωρίς άλλους πολίτες, σε ακτίνα τουλάχιστον δέκα μέτρων.
Τα πρόστιμα, για όποιον δεν σέβεται τη νέα απαγόρευση, θα ξεκινούν από 40 και θα φτάνουν τα 250 ευρώ. Ο δήμος του Μιλάνου αποσαφήνισε ότι το νέο αυτό μέτρο αφορά μόνον τα «παραδοσιακά τσιγάρα» και όχι τα ηλεκτρονικά.
Ήδη από 2021 στη μεγαλούπολη του ιταλικού βορρά έχει τεθεί σε ισχύ μια πρώτη απαγόρευση, βάσει της οποίας το κάπνισμα δεν επιτρέπεται σε περιοχές στις οποίες αθλούνται πολίτες, παίζουν μικρά παιδιά, όπως και στις στάσεις λεωφορείων, στα νεκροταφεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Με το δάκτυλο στη σκανδάλη οι IDF ενόψει του ναυτικού μπλόκου του Ιράν από τις ΗΠΑ
16:24
Νετανιάχου: «Το Ισραήλ κατέχει πλέον μια σταθερή ζώνη ασφαλείας εντός του Λιβάνου»
16:12
Νεκρός 20χρονος ποδοσφαιριστής σε ένοπλη ληστεία στο λεωφορείο της ομάδας (pic)
16:00
ΥΠΕΞ σε Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις και δεν οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν
15:47