Πούτιν: «Η Δύση δοκιμάζει τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας, δεν θα το ανεχθούμε»
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
ΑΠΕ ΜΠΕΔριμύ κατηγορώ κατά της Δύσης εξαπέλυσε τη Δευτέρα (16/12) κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Δύση δοκιμάζει τις κόκκινες γραμμές της Ρωσίας» κάτι που ξεκαθάρισε ότι δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί.
«Οι φιλοδοξίες του ΝΑΤΟ έχουν ξεπεράσει εδώ και καιρό την ιστορική ζώνη ευθύνης... Οι χώρες του ΝΑΤΟ αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες και δημιουργούν ομάδες κρούσης κοντά στα σύνορα της Ρωσίας».
Μάλιστα πρόσθεσε ότι η Μόσχα αναγκάστηκε να απαντήσει στις κινήσεις της Δύσης.
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την κλιμάκωση στην Ουρκανία στέλνοντας όπλα και άλλη βοήθεια, προσθέτοντας ότι η Ρωσία ανησυχεί για την ανάπτυξη πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς.
Ο Πούτιν δήλωσε σκόμη ότι τα πυρηνικά όπλα της Ρωσίας υπάρχουν για αποτρεπτικούς σκοπούς και ότι η Μόσχα έχει το πάνω χέρι στο μέτωπο στην Ουκρανία.
«Η μαζική παραγωγή των πυραύλων Oreshnik θα ξεκινήσει σύντομα» απείλησε ακόμη, για τον υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο που η Μόσχα χρησιμοποίησε ήδη κατά της Ουκρανίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Το μυστικό δώρο του Άσαντ στον Πούτιν - Πώς έκλεψε και «ξέπλυνε» 250 εκατομμύρια
Θετικός ο Πούτιν στην πρόταση Όρμπαν για χριστουγεννιάτικη εκεχειρία στην Ουκρανία
«Επιτυχία για τη γερμανική και ευρωπαϊκή οικονομία» η Mercosur, λένε οι Γερμανοί βιομήχανοι
14:40
Συμπλοκή στα κρατητήρια Θεσσαλονίκης: Κρατούμενος ξυλοκόπησε 51χρονο αστυνομικό - Δύο συλλήψεις
14:30
Σε ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης
14:19
Γιατί φλέγεται το Ιράν: Ο ρόλος των Μπαζάαρι, ο Χαμενεΐ και ο Τραμπ - Το χρονικό της εξέγερσης (vid)
14:10