ΚΟΣΜΟΣ

Βοσνία: Ανθρωποκυνηγητό των αρχών για τη σύλληψη της Μις Βοσνία 2005

Βοσνία: Ανθρωποκυνηγητό των αρχών για τη σύλληψη της Μις Βοσνία 2005
Ένταλμα σύλληψης της Μις Βοσνία 2005 klix.ba

Πρώην βασίλισσα της ομορφιάς στη Βοσνία παραμένει ασύλληπτη μετά την καταδίκη της σε φυλάκιση για την εμπλοκή της σε μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, γνωστοποίησε σήμερα δικαστική πηγή της χώρας.

Η 30χρονη Σλομποντάνκα Τόσιτς (Slobodanka Tošić) κρίθηκε ένοχη τον Ιούλιο καθώς φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα το 2006 από μέλος της βοσνιακής μαφίας, που είχε σκοπό να σκοτώσει έναν αντίπαλό του, ο οποίος ήταν ερωτευμένος με εκείνη. Εφετείο στο Σαράγεβο ενέκρινε την πρωτόδικη απόφαση που προέβλεπε ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών.

Έχοντας τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, η Τόσιτς δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιον των αρχών προκειμένου να εκτίσει την ποινή της.

«Έπειτα από αίτημα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ σε βάρος της Σλομποντάνκα Τόσιτς», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος τύπου του δικαστηρίου.

Η πρώην βασίλισσα της ομορφιάς καταδικάστηκε καθώς συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του Ντζόρτζιε Ζντράλε (Đorđe Ždrale) για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης του Ντάρκο Ελέζ (Darko Elez), η οποία έχει εξαρθρωθεί από το 2012.

Τον Απρίλιο του 2006, ο Ντζόρτζιε Ζντράλε –που θεωρείται στέλεχος του τοπικού υποκόσμου– είχε πάει σε ραντεβού το οποίο τού είχε κλείσει η Σλομποντάνκα Τόσιτς. Όπως ανέφερε ο εισαγγελές, εκείνη την εποχή η Τόσιτς –που είχε κερδίσει τον τίτλο της ομορφότερης Βόσνιας– ενεργούσε για λογαριασμό του Ντάρκο Ελέζ.

«Δεδομένου ότι ο Ντζόρτζιε Ζντράλε ήταν ερωτευμένος με εκείνη είχαν συμφωνήσει ότι θα την πήγαινε στο σπίτι μιας φίλης υπό το πρόσχημα ότι έψαχνε κάποια εγχειρίδια για τις σπουδές της, γνωρίζοντας παράλληλα ότι θα στηνόταν μια ενέδρα από άνδρες που είχαν πρόθεση να (τον) σκοτώσουν», σύμφωνα με την ετυμηγορία.

Οι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον Ζντράλε στην πλάτη και το μπράτσο όμως κατάφερε να διαφύγει.

Οι δύο άνδρες είναι σήμερα στην φυλακή. Ο Ελέζ στη Σερβία και ο Ζντράλε στην Βοσνία για τη δολοφονία ενός πρώην αξιωματικού της αστυνομίας.

Έναν χρόνο πριν από τα γεγονότα, η Σλομποντάνκα Τόσιτς είχε κερδίσει σε ηλικία 19 ετών τον τίτλο Μις Βοσνία στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ανάδειξη της Μις Υφήλιος.

«Αυτό που μου καταλογίζουν είναι παράλογο. Όλη αυτή η κατάσταση είναι παράλογη (...). Εάν πάω στην φυλακή, (έστω) για μία ημέρα θα είναι η κόλαση», είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο η καλλονή, που είχε κάνει εξώφυλλο στο Playboy, λίγες ημέρες πριν από την έκδοση της ετυμηγορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ