Ισχυρός σεισμός 7,3 Ρίχτερ στις νήσους Βανουάτου στον Ειρηνικό - Αναφορές για νεκρούς
Ζημιές από σεισμό (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Godofredo A. VásquezΙσχυρός σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε την Τρίτη (17/12) στα ανοικτά των νήσων Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς.
Την ίδια ώρα, αυξημένοι είναι οι φόβοι για τσουνάμι, με τις Αρχές να εκδίσουν έκτακτο προειδοποιητικό δελτίο για τσουνάμι 0,3 ως 1 μέτρου στην περιοχή από το αρμόδιο αμερικανικό κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης (PTWC).
Το επίκεντρο του σεισμού, εντοπίστηκε μόλις 30 χιλιόμετρα δυτικά της Πορτ Βίλα, πρωτεύουσας της νησιωτικής χώρας, και το εστιακό βάθος του ήταν περίπου 43 χιλιόμετρα, σύμφωνα με αναθεωρημένες εκτιμήσεις των Αμερικανών σεισμολόγων, που αρχικά έκαναν λόγο για εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.
Πόσο ασφαλείς είναι οι online αγορές στις εκπτώσεις - Έρευνα προτείνει πρακτικές ασφαλείας
18:58
ΥΠΟ ΤΗΝ «ΑΠΕΙΛΗ» ΤΡΑΜΠ: Γροιλανδία: Η «αμηχανία» του ΝΑΤΟ, η προειδοποίηση των Βρυξελλών και το κρίσιμο ραντεβού στις ΗΠΑ
18:49
ΗΠΑ: Τρεις πρώην επικεφαλής της Fed καταγγέλλουν την προκαταρκτική έρευνα κατά Πάουελ
18:40
Θετικό το κλίμα στη συνάντηση Τραμπ - Σέινμπαουμ: «Είχαμε μία καλή συζήτηση»
18:31