Θέμα χρόνου η συμφωνία εκεχειρίας στη Γάζα: Στο Κάιρο για συνομιλίες ο Νετανιάχου
Πηγές και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου η υπογραφή μιας συμφωνίας εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και η απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται εκεί, έπειτα από την έντονη διπλωματική κινητικότητα των τελευταίων ημερών.
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βρίσκεται ήδη στο Κάιρο για συνομιλίες για τη σύναψη μιας τέτοιας συμφωνίας, τόνισαν στο Reuters δύο μη κατονομαζόμενες πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων. Οι πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.
Το ταξίδι Νετανιάχου στο Κάιρο φαίνεται να είναι ο λόγος της ματαίωσης της σημερινής ακρόασης του Νετανιάχου στη δίκη του για διαφθορά, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Times of Israel.
Με μια συμφωνία που κατά τα φαινόμενα επίκειται, η Αίγυπτος τόνισε ότι κάλεσε τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να μεταβεί επειγόντως στο Κάιρο, σύμφωνα με το λιβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen, φίλα προσκείμενο στη Χεζμπολάχ.
Το Al Mayadeen μετέδωσε ότι ο Αμπάς βρίσκεται καθοδόν προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα από το Βατικανό, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη.
Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι μια κατάπαυση του πυρός και μια συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων είναι εφικτές αν το Ισραήλ «σταματήσει να θέτει νέους όρους»
Νωρίτερα, το αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Qahera μετέδωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη «εκτεταμένες» προσπάθειες Αιγύπτου-Κατάρ με όλα τα μέρη για την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ίσραελ Κατς: Ποτέ δεν ήμασταν πιο κοντά σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς
Στους 912 οι νεκροί στον Λίβανο από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων
19:08
Αγωνία για τους εγκλωβισμένους Έλληνες ναυτικούς στον Περσικό - Τι λέει το υπουργείο Ναυτιλίας (vid)
18:56
Χατζηδάκης: 5,3 δισ. από το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο στο περιβάλλον, τη στέγαση και τις μεταφορές
18:45
«Απειλή» Ντόναλντ Τραμπ: «Θα σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»
18:36