Τυνησία: Τουλάχιστον 20 νεκροί σε ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες
Βάρκα που μετέφερε μετανάστες στις ακτές της Τυνησίας (φωτογραφία αρχείου).
AP Photo/Nariman El-MoftyΤουλάχιστον 20 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική πνίγηκαν όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανετράπη και βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, όπως ανακοίνωσε η εθνοφρουρά της αφρικανικής χώρας.
Η ακτοφυλακή διέσωσε πέντε επιβαίνοντες στο σκάφος, ενώ διεξάγει έρευνα στην περιοχή του ναυαγίου για τον εντοπισμό άλλων επιζώντων.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των μεταναστών που επέβαιναν στο συγκεκριμένο σκάφος.
Εκατόμβη θυμάτων
Μαζί με τη Λιβύη, η Τυνησία – παράκτιες περιοχές της οποίας απέχουν περίπου 150 χιλιόμετρα από το ιταλικό νησί Λαμπεντούζα – αποτελεί βασικό σημείο αναχώρησης παράτυπων μεταναστών που επιδιώκουν να φθάσουν στην Ευρώπη.
Από την αρχή του έτους το Τυνησιακό Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (FTDES) έχει καταγράψει 600 με 700 μετανάστες που είτε πνίγηκαν είτε αγνοούνται σε ναυάγια στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας. Το 2023 είχαν καταγραφεί περισσότεροι από 1.300 νεκροί ή αγνοούμενοι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέντε οι νεκροί από το ναυάγιο στη Γαύδο - Συνεχίζονται οι έρευνες διάσωσης
Ναυάγιο με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς μετανάστες στη Σάμο - Διασώθηκαν 16 άτομα
Τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες από ρωσικά drones σε Ζαπορίζια και Ντνιπροπετρόφσκ στην Ουκρανία
15:19
Στάρμερ: Η Βρετανία δεν θα συρθεί στον πόλεμο - Κοινός σχεδιασμός με τους εταίρους για το Ορμούζ
15:10
Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να ξαναδώσουμε δύναμη στη Δημοκρατική Παράταξη και προοπτική στη χώρα
15:01
ΕΕ: Ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 450 εκατ. ευρώ σε Παλαιστίνη, Λίβανο, Συρία και Ιορδανία
14:59