Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς συγχαίρει για το θάρρος της τη Ζιζέλ Πελικό
Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς
AP Photo/Ebrahim NorooziΟ καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαιρέτισε σήμερα το θάρρος της Ζιζέλ Πελικό, η οποία ζήτησε η δίκη εναντίον του συζύγου της, που καταδικάστηκε για την επί χρόνια ενορχήστρωση του μαζικού βιασμού της, να μην διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
«Η ντροπή πρέπει να αλλάξει πλευρά. Σας ευχαριστούμε, Ζιζέλ Πελικό!», έγραψε ο κ. Σολτς στο «Χ» από τον λογαριασμό του ως βουλευτή, επαναλαμβάνοντας τα ίδια τα λόγια του θύματος.
«Με θάρρος περάσατε από την ανωνυμία στη δημοσιότητα και παλέψατε για δικαιοσύνη. Δώσατε στις γυναίκες ανά τον κόσμο μια δυνατή φωνή. Η ντροπή είναι πάντα του δράστη», πρόσθεσε ο καγκελάριος.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Δίκη Ζιζέλ Πελικό: Ποινή φυλάκισης 20 χρόνων στον σύζυγό της - Ένοχοι και οι 51 για βιασμό
ΚΟΣΜΟΣ
Έβρος: Πέντε περιοχές σε συνεχή επιφυλακή - Πάνω από 150.000 στρέμματα κάτω από το νερό (vid)
08:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΦΕΣΙ» 1,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Από ποινές φυλάκισης και πρόστιμα έως «λουκέτο» και πολυετείς καθείρξεις: Όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για τον παράνομο τζόγο
08:28
ΕΛΛΑΔΑ
Κίνηση: Κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Κηφισό - Καθυστερήσεις και στην Αττική Οδό
08:19
CULTURE
Οι ταινίες της εβδομάδας: Από τον Πάολο Σορεντίνο και τον Έλβις μέχρι το «Scream 7»
08:18
ΕΛΛΑΔΑ