Συρία: Επέστρεψαν στη Τζαραμπλούς οι πρώτοι άμαχοι μετά τις επιχειρήσεις της Άγκυρας
Επέστρεψε στην Τζαραμπλούς από την Τουρκία η πρώτη ομάδα αμάχων πολιτών, μετά την έναρξη των επιχειρήσεων της Άγκυρας στη βόρεια Συρία, για την εκκαθάριση της περιοχής από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Συνολικά 292 Σύροι επέστρεψαν στην Τζαραμπλούς, η οποία ήταν η πρώτη πόλη που τέθηκε υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και των Σύρων συμμάχων του κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν την 24η Αυγούστου.
Η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί 3 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες, επισημαίνει ότι θέλει να παράσχει μια ασφαλή ζώνη για τους αμάχους προκειμένου να επιστρέψουν στη Συρία.
«Οι επίσημες επιστροφές ξεκίνησαν σήμερα. Πριν από (αυτήν την επιστροφή), δεν θα θεωρούσαμε τίποτα ανάλογο ως επίσημη διέλευση. Είναι η πρώτη φορά μετά την έναρξη των επιχειρήσεων» είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ένας αξιωματούχος του γραφείου του κυβερνήτη στην επαρχία Γκαζιάντεπ, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Ο ίδιος τόνισε ότι επιπλέον άμαχοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους σταδιακά.
Στα «σκαριά» νέα «Ανακαινίζω» και «Νταντάδες της γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ
01:00
Eορταστικό ωράριο Πάσχα: Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
00:30
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση Τραμπ για να... τσακίσει το Ιράν - Το «όχι» και οι όροι της Τεχεράνης
23:56
«Χειροπέδες» στους δύο βαρυποινίτες που είχαν δραπετεύσει από τις φυλακές του Βόλου
23:47