H Αλβανία βάζει «μπλόκο» στο TikTok στον απόηχο της δολοφονίας ενός 14χρονου
Την απαγόρευση του TikTok για ένα χρόνο αποφάσισε η Αλβανία στον απόηχο της δολοφονίας ενός 14χρονου εφήβου στα Τίρανα.
«Για ένα χρόνο, θα το κλείσουμε εντελώς για όλους. Δεν θα υπάρχει TikTok στην Αλβανία» δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ανέφερε πως σκοπός είναι να γίνουν τα σχολεία ασφαλέστερα.
Ειδικότερα, ο Ράμα κατηγόρησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και ειδικότερα το TikTok, ότι τροφοδοτούν τη βία μεταξύ των νέων τόσο μέσα, όσο και έξω από το σχολείο.
Την απόφαση αυτή πυροδότησε η δολοφονία ενός 14χρονου μαθητή τον Νοέμβριο από έναν συμμαθητή του. Τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε μετά από έντονους καυγάδες που είχαν τα δύο αγόρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε βίντεο, μάλιστα, που δημοσιεύτηκε στο TikTok νεαρά άτομα υποστήριξαν τη δολοφονία.
«Το πρόβλημα σήμερα δεν είναι τα παιδιά μας, το πρόβλημα σήμερα είμαστε εμείς, το πρόβλημα είναι η κοινωνία μας, είναι το TikTok και όλα τα άλλα μέσα που παίρνουν ομήρους τα παιδιά μας», είπε ο Ράμα.
Η απαγόρευση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2025, όπως μετέδωσε ο Guardian.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνταγματικός κρίθηκε ο νόμος που μπορεί να απαγορεύσει το Tik Tok στις ΗΠΑ
Λευκός Οίκος για αποχώρηση ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ θα το συζητήσει με τον Ρούτε
22:10
Έξοδος Πάσχα: Πάνω από 60.000 οχήματα έφυγαν σήμερα από την Αθήνα - Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία (vids)
21:59
Πρόεδρος κοινοβουλίου Ιράν: Τρία από τα 10 σημεία της συμφωνίας με τις ΗΠΑ έχουν ήδη παραβιαστεί
21:57
Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι έπληξε ρωσικό τερματικό σταθμό πετρελαίου στην Κριμαία
21:49