Μελόνι στη Σύνοδο Βορρά - Νότου: «Η παράτυπη μετανάστευση απειλεί την ασφάλεια της Ε.Ε.»
Η ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni
(AP Photo/Sergei Grits)Στην εκτίμηση ότι η παράτυπη μετανάστευση απειλεί την ασφάλεια της Ε.Ε., και το μπλοκ θα πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά του από την απειλή που εγείρουν η Ρωσία και εγκληματικές οργανώσεις, προχώρησε η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, μετά το πέρας της συνόδου Βορρά - Νότου στη Λαπωνία της Φινλανδίας.
«Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης μόνο στη βάση της συζήτησης περί αλληλεγγύης ήταν λάθος, κατά τη γνώμη μου», δήλωσε η Μελόνι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της συνόδου Βορρά- Νότου στη Λαπωνία της Φινλανδίας.
«Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν ήμασταν σε θέση να προστατεύσουμε τα σύνορά μας (…) Θέλουμε να υπερασπιστούμε τα εξωτερικά μας σύνορα και δεν θα επιτρέψουμε στη Ρωσία ή σε εγκληματικές οργανώσεις να υπονομεύσουν την ασφάλειά μας», τόνισε η ίδια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Politico: Αυτά είναι τα πιο ισχυρά πρόσωπα στην Ευρώπη - Ο ρόλος της Μελόνι
Κικίλιας: Σε επιφυλακή για τις εξελίξεις στον Περσικό Κόλπο και στα Στενά του Ορμούζαν
17:57
Φον ντερ Λάιεν: «Ο κίνδυνος περαιτέρω κλιμάκωσης είναι πραγματικός»
17:46
Νετανιάχου: «Κάνουμε αυτό που έχω ως στόχο εδώ και 40 χρόνια» (vid)
17:42
Πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ-Ιράν: Βυθίσαμε ιρανική κορβέτα στον Κόλπο του Ομάν λέει ο στρατός των ΗΠΑ
17:35