Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Βρέθηκε διαθήκη στο αυτοκίνητο του δράστη
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το μακελειό στο Μαγδεμβούργο. Σε δημοσίευμα του, το Spiegel αποκαλύπτει ότι ο 50χρονος δράστης είχε αφήσει μία διαθήκη στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό του.
Σύμφωνα με το γερμανικό μέσο ενημέρωσης, ο Σαουδάραβας φέρεται να κληροδοτεί ολόκληρη την περιουσία του στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, ενώ δεν συμπεριέλαβε πολιτικά μηνύματα στην διαθήκη.
Σε φυλακή υψίστης ασφαλείας ο δράστης
Ο 50χρονος μακελάρης κρατείται αυτή τη στιγμή σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στο Μαγδεμβούργο. Ο δράστης παρακολουθείται συνεχώς από κάμερες και πρέπει να φοράει χάρτινα ρούχα «για να μην κρεμαστεί στο κελί του», σύμφωνα με την Bild.
Προφυλακίστηκε με την κατηγορία της τέλεσης 5 δολοφονιών, ενώ επιβαρύνεται με αρκετές κατηγορίες απόπειρας δολοφονίας, καθώς και για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.
Ο Σαουδάραβας ψυχίατρος είχε εκτοξεύσει διαδικτυακές απειλές θανάτου κατά Γερμανών πολιτών και είχε ιστορικό διαμάχης με τις Αρχές. Το Spiegel, επικαλούμενο πηγές ασφαλείας, ανέφερε ότι η σαουδαραβική μυστική υπηρεσία είχε προειδοποιήσει τη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας BND πριν από ένα χρόνο σχετικά με ένα tweet στο οποίο ο Abdulmohsen απειλούσε ότι η Γερμανία θα πληρώσει «τίμημα» για τη μεταχείρισή της στους Σαουδάραβες πρόσφυγες.
Μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση δήλωσε στο AFP τη Δευτέρα ότι η Σαουδική Αραβία είχε ζητήσει προηγουμένως την έκδοση του δράστη. «Υπήρξε (αίτημα) έκδοσης», είπε η πηγή, χωρίς να δώσει τον λόγο του αιτήματος, προσθέτοντας ότι το Ριάντ είχε προειδοποιήσει ότι «θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μαγδεμβούργο: Ανθρώπινη αλυσίδα κατά του μίσους και διαδήλωση της AfD
Επίθεση στο Μαγδεμβούργο: Πέφτει η δημοτικότητα του Σολτς - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Τα ερωτήματα για την επίθεση στο Μαγδεμβούργο - Πώς βάζει «φωτιά» στις πρόωρες γερμανικές εκλογές
Καιρός: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας - Άνεμοι έως 9 μποφόρ
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (10 Ιανουαρίου)
06:30
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
06:00
Επίδομα θέρμανσης 2026: Πότε αναμένεται η επόμενη δόση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
05:00