Βλάβη σε υποθαλάσσια γραμμή ενέργειας από τη Φινλανδία προς την Εσθονία - Διατάχθηκε έρευνα
Η Βαλτική θάλασσα
AP Photo/Sergei GritsΥποθαλάσσιο καλώδιο ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο συνδέει τη Φινλανδία και την Εσθονία σταμάτησε να λειτουργεί με αποτέλεσμα να διαταχθεί έρευνα. Αυτό έκανε γνωστό ο Φινλανδός πρωθυπουργός, Πέτερι Όρπο
Μια αναπάντεχη διακοπή στη γραμμή διασύνδεσης Estlink 2 σημειώθηκε στις 12.26 ώρα Ελλάδας, έγινε γνωστό από τη διαχειρίστρια εταιρεία Fingrid σε μια ανακοίνωση στον ιστότοπο της Nordpool, με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαθέσιμη ικανότητα στα 358 μεγαβάτ από μια ικανότητα 1.016 MW.
«Ακόμα και τα Χριστούγεννα οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή να ερευνήσουν το θέμα», έγραψε ο Όρπο σε μια ανάρτηση στο Χ.
« Η Elering και η Fingrid, οι διαχειριστές του συστήματος της Εσθονίας και της Φινλανδίας, εργάζονται γρήγορα για να προσδιορίσουν την αιτία της βλάβης το συντομότερο δυνατό», αναφέρεται σε ανακοίνωση των εταιριών που έχουν την ευθύνη για τη λειτουργία του καλωδίου.
Το EstLink 2 αποτελείται από σταθμούς μετατροπής στην Εσθονία και τη Φινλανδία και από περισσότερα από 170 χιλιόμετρα γραμμών συνεχούς ρεύματος, εκ των οποίων περίπου 12 χιλιόμετρα είναι χερσαία στην Εσθονία ως εναέριο καλώδιο, περίπου 147 χιλιόμετρα διατρέχουν το βόρειο τμήμα του Φινλανδικού Κόλπου ως υποβρύχιο καλώδιο και περίπου 14 χιλιόμετρα είναι χερσαία στη Φινλανδία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
DW: Υβριδική επίθεση η βλάβη στο υποθαλάσσιο δίκτυο τηλεπικοινωνιών στη Βαλτική
Προχωρά η κατασκευή της μεγαλύτερης υποθαλάσσιας σήραγγας στον κόσμο
Ταξιδιωτικές τάσεις: Πώς διαλέγουν προορισμό διακοπών οι Έλληνες - 1 στους 2 χρησιμοποιούν AI
09:30
Old grace κοσμοπολιτισμός και πίτσα με θέα το ηλιοβασίλεμα στο νησί που ποτέ δεν κοιμάται
09:30
Κέρκυρα: Μοιραία εκδρομή για ηλικιωμένο τουρίστα - Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του
09:20
Νέες απειλές Τραμπ για αφανισμό του Ιράν: «Μπορεί να έρθει η στιγμή που δεν θα υπάρχει πλέον»
09:15