ΚΟΣΜΟΣ

Δεν επιβεβαιώνει την συνάντηση Κέρι–Λαβρόφ στην Γενεύη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Δεν επιβεβαιώνει την συνάντηση Κέρι–Λαβρόφ στην Γενεύη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντησή τους για τη Συρία στη Γενεύη, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 REUTERS/Pierre Albouy

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιβεβαίωσε τη συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι (John Kerry) με τον Ρώσο ομόλογο του Σεργκέι Λαβρόφ (Sergei Lavrov) στην Γενεύη την Πέμπτη, τονίζοντας πως οι δύο χώρες δεν έχουν επιλύσει τις διαφορές τους σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

Νωρίτερα σήμερα, το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε ανακοινώσει πως οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν στην Γενεύη την Πέμπτη σε μια προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία στην Συρία, αλλά ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ (Mark Toner) ανέφερε πως ο Κέρι δεν θα ταξιδέψει στην πόλη της Ελβετίας.

«Ο υπουργός παραμένει δεσμευμένος στην συνέχιση των προσπαθειών για την επίλυση σημαντικών θεμάτων ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία για την Συρία... αλλά δεν συναινούμε σε μια συμφωνία που δεν εμπεριέχει τους βασικούς μας στόχους», δήλωσε ο Τόνερ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μόσχας, Κέρι και Λαβρόφ συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησαν σήμερα να συναντηθούν στην Γενεύη στις 8-9 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν την επίλυση της σύγκρουσης στην Συρία.

«Οι υπουργοί εργάστηκαν γύρω από τις εναπομείνασες λεπτομέρειες της συμφωνίας για την εγκαθίδρυση μιας ρωσοαμερικανικής συνεργασίας στην μάχη εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων που επιχειρούν στην Συρία, τη διεύρυνση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας και την έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας στην οποία θα συμμετάσχουν οι συριακές πλευρές», ανέφερε η ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου.

Kerry Lavrov telephone 2016 09 07 Mid ru Керри Лавров3

Οι Λαβρόφ–Κέρι, Κέρι και Λαβρόφ στο τηλέφωνο - Πηγή: mid.ru

ΔΗΜΟΦΙΛΗ