Τουρκία: Αντιπροσωπεία του φιλοκουρδικού κόμματος DEΜ θα συναντηθεί με τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK
Οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν στο φιλοκουρδικό κόμμα DEM να προχωρήσει σε συνομιλίες με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν στη φυλακή όπου κρατείται, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Σαμπάχ.
Αυτή θα είναι η πρώτη τέτοιου είδους επίσκεψη που θα δεχτεί ο Οτσαλάν εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.
Η αντιπροσωπεία του DEM αναμένεται να μεταβεί στο νησί Ιμραλί σήμερα ή αύριο Παρασκευή, αναφέρει στον ιστότοπό της η εφημερίδα, χωρίς να διευκρινίζει τις πηγές της.
Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού ένας στενός σύμμαχος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρότεινε αυτή τη συνάντηση στο πλαίσιο μιας προσπάθειας τερματισμού των εχθροπραξιών μεταξύ του κράτους και του εκτός νόμου PKK.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ερντογάν: Οι Κούρδοι είτε θα αφήσουν τα όπλα τους, είτε θα ταφούν στη Συρία μαζί με αυτά
Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 70 τραυματίες στην Αράντ, σύμφωνα με τον Guardian
23:43
ΕΛΑΣ για Τσαγκαράκη: Κατασχέθηκαν 321 έργα τέχνης, αρχαία και πάνω από 220 χιλιάδες ευρώ
23:32
Το Ιράν δηλώνει ότι ο πόλεμος μπαίνει σε «νέα φάση»- «Οι ουρανοί του Ισραήλ είναι ανυπεράσπιστοι»
23:19
Τασούλας για Καραλή: «Να κατακτά πάντα τους πιο υψηλούς στόχους και να εμπνέει με το ήθος του»
23:07