Ιράν: Σε κελί απομόνωσης Ιταλίδα δημοσιογράφος - Άγνωστη η αιτία σύλληψης της
Ιρανός αστυνομικός
(AP Photo/Vahid Salemi)Ιταλίδα δημοσιογράφος που βρισκόταν στο Ιράν στο πλαίσιο της εργασίας της, συνελήφθη από τις αρχές της χώρας και κρατείται σε κελί απομόνωσης, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η αιτία της κράτησης της.
Η Ιταλίδα δημοσιογράφος, η Τσετσίλια συνελήφθη στις 19 Δεκεμβρίου από την αστυνομία της Τεχεράνης, ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών, με την ιταλική πρεσβεία και το προξενείο στην πρωτεύουσα του Ιράν να παρακολουθούν την υπόθεση στενά.
Σήμερα η πρεσβευτής της Ρώμης στο Ιράν, Πάολα Αμαντέι, επισκέφθηκε την δημοσιογράφο για να δει τις συνθήκες κράτησής της, ανέφερε η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας La Repubblica, η νεαρή δημοσιογράφος βρισκόταν στο Ιράν για περίπου δέκα ημέρες και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ιταλία όταν συνελήφθη.
Είχε φτάσει στο Ιράν, έχοντας δημοσιογραφική βίζα και έκανε πολλές δημοσιεύσεις για τις αλλαγές στη χώρα αυτή μετά την πτώση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ιταλίδα δημοσιογράφος Τσετσίλια Σάλα η οποία, μεταξύ των άλλων, συνεργάζεται με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7 συνελήφθη στην Τεχεράνη στις 19 Δεκεμβρίου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοσιογράφος βρίσκεται σε κελί απομόνωσης, μαζί με αντιφρονούντες και, έως τώρα, δεν έχει γίνει αναφορά στην αιτία της σύλληψής της.
Χρ. Ταραντίλης (EY Ελλάδος) στο Delphi Economic Forum: Άμεσα μέτρα και εκπαίδευση για την παραπληροφόρηση από το AI»
11:20
Γιάντσης στο CNN Greece: Εμβληματικό έργο η ψηφιοποίηση της δικαιοσύνης - Το στοίχημα για την ΚτΠ
11:20
Ιαπωνία: Νεοφυής εταιρεία ζητεί να εγκριθεί μια θεραπεία για τη νεφρική ανεπάρκεια στις γάτες
11:17
Αυξάνονται οι αντιρρησίες συνείδησης στη Γερμανία - 2.656 αιτήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2026
11:12