ΚΟΣΜΟΣ

Μάζευε κοχύλια και εντόπισε αποτύπωμα δεινοσαύρου 130 εκατ. ετών

Μάζευε κοχύλια και εντόπισε αποτύπωμα δεινοσαύρου 130 εκατ. ετών

Όλοι γνωρίζουμε ότι στις παραλίες της Αυστραλίας πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για τους καρχαρίες. Τώρα πρέπει να προσέχουμε και τους... δεινόσαυρους;

Ανάμεσα στα φύκια και στην άμμο της παραλίας Cable, στη δυτική Αυστραλία, αποκαλύφθηκε ένα αποτύπωμα δεινόσαυρου 130 εκατ. ετών! Το ανακάλυψε η Bindi Lee Porth. Μιλώντας στο CNN, ανέφερε ότι μάζευε κοχύλια στην παραλία, όταν ξαφνικά είδε ένα τεράστιο αποτύπωμα στην άμμο.

D2

«Πηγαίνω στην παραλία κάθε βράδυ, με τουρίστες, παιδιά και ντόπιους. Ένιωσα καταπληκτικά όταν είδα ξαφνικά σε ένα αποτύπωμα. Είναι πολύ δύσκολο να το περιγράψω, είναι εκπληκτικό» είπε στο CNN.

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στα social media προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου και έγιναν αμέσως viral.

Ο παλαιοντολόγος του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ δήλωσε στο CNN ότι είναι πολύ πιθανό το αποτύπωμα να ήταν καλυμμένο για δεκαετίες και αποκαλύφθηκε λόγω της παλίρροιας. Μάλιστα προσδιόρισε και το είδος του δεινοσαύρου.

«Πρόκειται για Megalosaurus Broomensis. Το αποτύπωμα είναι από 30 έως 50 εκατοστά και μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο δεινόσαυρος ήταν περίπου 1,5 μέτρο» υπογράμμισε ο παλαιοντολόγος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ