ΚΟΣΜΟΣ

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην οπερατέρ που κλώτσησε πρόσφυγες

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στην οπερατέρ που κλώτσησε πρόσφυγες

Μπορεί να έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος, όμως δεν έχει φύγει από την μνήμη κανενός η στιγμή που μία οπερατέρ από την Ουγγαρία έβαλε τρικλοποδιά σε έναν πρόσφυγα. Οι εικόνες ντροπής έκαναν το γύρο του κόσμου και προκάλεσαν παγκόσμια κατακραυγή.

Αστυνομικοί στον προσωρινό καταυλισμό που είχε στηθεί στα σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας κυνηγούσαν πρόσφυγες. Η κατάσταση ήταν τεταμένη και η κάμερα «έπιασε» την οπερατέρ, Πέτρα Λάζλο, να βάζει τρικλοποδιά σε έναν άνδρα που έτρεχε κρατώντας στην αγκαλιά του το παιδί του. Στη συνέχεια κλώτσησε και ένα παιδί που έτρεχε για να γλιτώσει από τους Ούγγρους αστυνομικούς.

Μόλις άρχισε να κυκλοφορεί το συγκεκριμένο βίντεο, τα social media πήραν «φωτιά». Η οπερατέρ απολύθηκε από το δίκτυο στο οποίο εργαζόταν και οι ουγγρικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν ποινικά αδικήματα στις πράξεις της.

Πριν από λίγες ημέρες οι εισαγγελικές αρχές της απήγγειλαν κατηγορίες για διατάραξη της τάξης. Ο εισαγγελέας τόνισε ότι η Πέτρα Λάζλο δεν προκάλεσε σε κανέναν σωματικές βλάβες όμως η συμπεριφορά της «θα μπορούσε να προκαλέσει την κατακραυγή και την αγανάκτηση όσων βρίσκονταν εκείνη την ώρα μπροστά το περιστατικό».

«Καθώς βιντεοσκοπούσε κλώτσησε έναν νεαρό άνδρα στην κνήμη με μια γρήγορη κίνηση με το δεξί της πόδι ενώ κλώτσησε επίσης και ένα μικρό κορίτσι κοντά στο γόνατο με το δεξί της πόδι», δηλώνουν οι εισαγγελείς σε σχετική ανακοίνωσή τους.

Ωστόσο δεν υπάρχουν στοιχεία για ένα έγκλημα μίσους που είχε ρατσιστικά κίνητρα, προσθέτουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ