ΚΟΣΜΟΣ

Δίκη Αμπντεσλάμ: Αρνείται τη συνεργασία με τις Αρχές για τρίτη φορά

Δίκη Αμπντεσλάμ: Αρνείται τη συνεργασία με τις Αρχές για τρίτη φορά

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε η μεταγωγή του βασικού υπόπτου για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ (Salah Abdeslam) στο δικαστικό μέγαρο της γαλλικής πρωτεύουσας την Πέμπτη.

Παρά τις προσδοκίες ότι θα συνεργαζόταν με τις Αρχές, ενώπιον του ανακριτή, αρνήθηκε για ακόμα μια φορά να λύσει την σιωπή του, όπως αναφέρει η Guardian.

O μόνος επιζήσαν τρομοκράτης της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι της 13ης Νοεμβρίου, στη δίκη του «άσκησε το δικαίωμα του να μην μιλήσει», όπως ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του.

Μάλιστα, ο 26χρονος μαχητής του ISIS απαίτησε την κατάργηση των καμερών ασφαλείας που καταγράφουν κάθε κίνησή του στο κελί όπου κρατείται σε απόλυτη απομόνωση, στην φυλακή υψίστης ασφαλείας Φλερί – Μερογκί, νότια του Παρισιού.

Από τον περασμένο Απρίλιο, όταν εκδόθηκε από το Βέλγιο, οι γαλλικές Αρχές επιχειρούν μάταια να αποσπάσουν πολύτιμες πληροφορίες για τη νύχτα του μακελειού. Η σημερινή δίκη του είναι η τρίτη κατά σειρά όπου αρνείται να συνεργαστεί με τις Αρχές που του ζητάνε στοιχεία για την στρατηγική του Ισλαμικού κράτους και τον τρόπο που επικοινωνούν με τους μαχητές που βρίσκονται στην Ευρώπη.

Ο επί τέσσερις μήνες νούμερο ένα καταζητούμενος στην Ευρώπη, συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στο Μόλενμπεκ, στο προάστιο των Βρυξελλών όπου μεγάλωσε και εκτιμάται ότι είναι ο άνθρωπος - κλειδί στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι όπου 130 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αλλά και σημαντικός μαχητής του ISIS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ