Χαμάς: «Είναι πιθανό οι διαπραγματεύσεις για τους ομήρους να πετύχουν»
Ανανεώθηκε:
«Υπάρχουν πολλές πιθανότητες οι διαπραγματεύσεις να πετύχουν αυτή τη φορά», δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, στην καταριανή εφημερίδα al-Araby al-Jadeed.
Τα σχόλιά του έρχονται καθώς λέγεται ότι αντιπροσωπεία της Χαμάς θα αναχωρήσει σήμερα από το Κάιρο για την Ντόχα για να συνεχίσει τις συνομιλίες με τους μεσολαβητές. Καμία ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν αναμένεται να συμμετάσχει στις αυριανές συνομιλίες στο Κατάρ, σύμφωνα με τους Times of Israel.
Τι δηλώνουν οι αξιωματούχοι
Η αισιοδοξία της Χαμάς έρχεται σε αντίθεση με τις πρόσφατες εκτιμήσεις στο Ισραήλ ότι οι συνομιλίες έχουν σταματήσει λόγω της άρνησης της οργάνωσης να παράσχει κατάλογο των ομήρων που θα απελευθερώσει.
Ένας άλλος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Τζιχάντ Τάχα, δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία της οργάνωσης συναντήθηκε με Αιγύπτιους, Καταριανούς και Τούρκους μεσολαβητές στο Κάιρο «προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι όροι που έθεσε πρόσφατα η ισραηλινή πλευρά με στόχο να συνεχιστεί η επίθεση εναντίον του λαού μας» προσθέτοντας ότι «η Χαμάς αντιμετωπίζει θετικά και ανοιχτά όλα τα ζητήματα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο ισραηλινός πρόεδρος ζητά «πάση θυσία» συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων
SPONSORED
Επίδειξη δύναμης από την Ουκρανία με μπαράζ επιθέσεων μετά το «όχι» του Πούτιν σε συνομιλίες
15:48
Από δίψα πέθαναν τουλάχιστον 49 άνθρωποι μετά από βλάβη φορτηγού στην έρημο του Νίγηρα
15:37
Παπασταύρου: Η κυβέρνηση θα στηρίζει τα νοικοκυριά όσο διαρκεί η κρίση στη Μέση Ανατολή
15:25
Κύκλωμα έκλεβε μετασχηματιστές και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό από αιολικά πάρκα σε Αττική και Εύβοια
15:12