«Ήταν αναμενόμενο»: Η πρώτη αντίδραση Μπέρμποκ για την απρόθυμη χειραψία στη Συρία
O ηγέτης των Σύρων ανταρτών, Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι, και η Γερμανίδα ΥΠΕΞ, Αναλένα Μπέρμποκ
Alberto Pizzoli/Pool Photo via APΓια την επιλογή του ισχυρού άνδρα της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα να μην την χαιρετήσει δημοσίως δια χειραψίας στην αρχή της συνάντησής τους στη Συρία, τοποθετήθηκε η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.
«Όταν έφθασα στη Συρία, μου ήταν ήδη σαφές ότι δεν θα υπήρχαν οι συνήθεις χειραψίες, αλλά ήταν εξίσου σαφές ότι τόσο εγώ όσο και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δεν συμμεριζόμαστε αυτήν την άποψη», δήλωσε η κα Μπέρμποκ σε δημοσιογράφους στη Δαμασκό.
«Και κατά συνέπεια, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δεν άπλωσε τα χέρια του», συμπλήρωσε η Μπέρμποκ στη δήλωσή της.
Η ίδια είπε ότι ήδη κατά την υποδοχή της στο αεροδρόμιο, οι δύο άνδρες που την υποδέχτηκαν δεν της έδωσαν το χέρι τους.
Αργότερα, κατά τη συνάντηση στο πρώην προεδρικό μέγαρο, ο Άχμεντ αλ Σάρα αντί χειραψίας ακούμπησε το χέρι του στο στήθος του σε ένδειξη σεβασμού, ενώ αμέσως μετά το έτεινε, αντιθέτως, προς το μέρος του κ. Μπαρό σε μια - πολύ χαλαρή - χειραψία. Πηγές ωστόσο της γερμανικής αντιπροσωπείας δήλωσαν σε γερμανικά ΜΜΕ ότι ο νέος ηγέτης της Συρίας έδωσε το χέρι του στην κυρία Μπέρμποκ στο τέλος της συνάντησής τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γερμανία: Αντιδράσεις από την άρνηση του αλ Σάρα δώσει το χέρι του στη Μπέρμποκ
Μπέρμποκ προς Αλ Γκολάνι: Η Ευρώπη δεν θα χρηματοδοτήσει ισλαμιστικούς θεσμούς στη Συρία
Έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο: «Επαγγελματικό χτύπημα» βλέπει η Αντιτρομοκρατική - Αναλαμβάνει το ελληνικό FBI (vids)
18:32
Θρίλερ στο Λιχτενστάιν: Εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί, πιθανότατα από την ίδια οικογένεια
18:20
Όλα τα Star Trek (αλλά και το Suits) αφήνουν το ελληνικό Netfix τον Ιανουάριο – Τι άλλο φεύγει
18:09
Η αστυνομία ερευνά «σοβαρό περιστατικό» στην πόλη Μπόντεν της Σουηδίας
18:00