ΗΠΑ: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν Nippon Steel και US Steel μετά το «μπλόκο» Μπάιντεν
Η ιαπωνική χαλυβουργία Nippon Steel και η αμερικανική U.S. Steel θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν για «παράνομη ανάμιξη» στο σχέδιο εξαγοράς της U.S. Steel από τον ιαπωνικό κολοσσό της χαλυβουργίας, ανακοίνωσαν σήμερα.
Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο όμιλοι αναφέρουν πως κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον αμερικανικού εφετείου για να αμφισβητήσουν τη διαδικασία εξέτασης της εξαγοράς του U.S. Steel από τον Nippon Steel, ισχυριζόμενοι ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν χρησιμοποίησε την επιρροή του με αδικαιολόγητο τρόπο για πολιτικούς σκοπούς.
Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μπλοκάρει αυτή την εξαγορά ύψους 14,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτιμώντας ότι δημιουργεί «κινδύνους» για την εθνική ασφάλεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Τραμπ είναι πιο ισχυρός από ποτέ ενώ το Καπιτώλιο επικυρώνει την εκλογή του
Ποιος είναι ο επικρατέστερος διάδοχος του Αλί Λαριτζανί - Γιατί δεν θα είναι εύκολος ο ρόλος του
08:22
Οι επιστήμονες μόλις ανακάλυψαν μια μικρή προειδοποίηση που στέλνουν τα ηφαίστεια πριν εκραγούν
08:19
30 χρόνια χωρίς τον Οδυσσέα Ελύτη: Ο ποιητής που έκανε το Αιγαίο παγκόσμια γλώσσα
08:13
Αισιόδοξο μήνυμα για τον ελληνικό τουρισμό από την Booking.com - Οι χώρες που τροφοδοτούν τη ζήτηση
08:09