ΗΠΑ: Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν Nippon Steel και US Steel μετά το «μπλόκο» Μπάιντεν
Η ιαπωνική χαλυβουργία Nippon Steel και η αμερικανική U.S. Steel θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης του προέδρου Τζο Μπάιντεν για «παράνομη ανάμιξη» στο σχέδιο εξαγοράς της U.S. Steel από τον ιαπωνικό κολοσσό της χαλυβουργίας, ανακοίνωσαν σήμερα.
Στην κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο όμιλοι αναφέρουν πως κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον αμερικανικού εφετείου για να αμφισβητήσουν τη διαδικασία εξέτασης της εξαγοράς του U.S. Steel από τον Nippon Steel, ισχυριζόμενοι ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν χρησιμοποίησε την επιρροή του με αδικαιολόγητο τρόπο για πολιτικούς σκοπούς.
Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μπλοκάρει αυτή την εξαγορά ύψους 14,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτιμώντας ότι δημιουργεί «κινδύνους» για την εθνική ασφάλεια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Τραμπ είναι πιο ισχυρός από ποτέ ενώ το Καπιτώλιο επικυρώνει την εκλογή του
Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026: Σε λειτουργία η νέα ψηφιακή πλατφόρμα myAGRO
03:00
Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Πότε ξεκινά η καταβολή τους - Οι ημερομηνίες των πληρωμών
02:00
Τουρισμός για Όλους 2026-27: Αιτήσεις ανεξάρτητα από το ΑΦΜ έως τις 21/8
01:00
Μικρές μεταφορές χρημάτων μέσω IRIS: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες
00:30