Υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς: Ο Τραμπ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αναβολή της απαγγελίας της ποινής του
Ανανεώθηκε:
Ντόναλντ Τραμπ
(Sarah Meyssonnier/Pool via AP)Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κατάφερε την Δευτέρα (06/01) να εξασφαλίσει την αναβολή της απαγγελίας της ποινής του, που προβλέπεται να γίνει την Παρασκευή, δέκα ημέρες πριν από την ορκωμοσία του.
Οι συνήγοροι του απαίτησαν την Κυριακή, καταθέτοντας έφεση σε εισαγγελία του Μανχάταν, την «αυτόματη αναστολή» της ποινικής διαδικασίας. Αυτή η τελευταία σχεδιάζει, δυνάμει διαταγής που έδωσε την 3η Ιανουαρίου δικαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν, η ποινή του κ. Τραμπ να απαγγελθεί την 10η Ιανουαρίου στις 09:30 (τοπική ώρα· 15:30 ώρα Ελλάδας).
Η απόφαση του δικαστή Μέρτσαν
«Η προσφυγή του κατηγορούμενου για την αναστολή της διαδικασίας απορρίπτεται», συμπεριλαμβανομένης «της απαγγελίας της ποινής που προβλέπεται τη 10η Ιανουαρίου», ανέφερε σε απόφασή του που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα το βράδυ ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν, που είχε προεδρεύσει την άνοιξη του 2024 στη δίκη για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς.
Στην έφεσή τους οι συνήγοροι του κ. Τραμπ κάλεσαν τον δικαστή να ακυρώσει την απαγγελία της ποινής και όλη τη διαδικασία επικαλούμενοι την «ασυλία» του κ. Τραμπ κι αξίωσαν η υπόθεση «να εγκαταλειφθεί».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Καμία νομική κύρωση για τον Τραμπ για την υπόθεση Ντάνιελς - Παραμένει η καταδίκη
Ο Τραμπ ζητά να ακυρωθεί η καταδίκη του για την υπόθεση Ντάνιελς μετά τη χάρη στο γιο Μπάιντεν
Ο χρυσός εκτοξεύεται σε υψηλό επτά εβδομάδων με φόντο το αδύναμο δολάριο
11:11
Πρωτοφανής εμφάνιση Δερματοχελώνας σε παραλία της Μεσογείου
11:11
Στο μικροσκόπιο όσοι έκαναν μηδενικές δηλώσεις το 2024 /2023 - Το «κόλπο» με τις επιστροφές
11:00
Τσεχία: Εκ νέου πρωθυπουργός ο Αντρέι Μπάμπις - Ο πρόεδρος διόρισε την κυβέρνηση του
10:58