Νέες απειλές Φιντάν σε Κούρδους - Προειδοποιεί με στρατιωτική επέμβαση σε βάρος των YPG στη Συρία
O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν
Andrew Caballero-Reynolds/Pool Photo via APΜε στρατιωτική επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) απειλεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν αν «η οργάνωση αυτή δεν ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Άγκυρας», δηλαδή να παραδώσει τα όπλα και να αυτοδιαλυθεί.
Παράλληλα, μιλώντας στο CNN Turk, ο Φιντάν δήλωσε πως η νέα ηγεσία της Συρίας θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Ενημέρωσε, δε, ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δώσει εντολή στους Τούρκους στρατιώτες να αναλάβουν τη διαχείριση των φυλακών και των καταυλισμών της βορειοανατολικής Συρίας όπου κρατούνται μέλη του Ισλαμικού Κράτους, εάν η νέα συριακή ηγεσία δεν είναι σε θέση να το κάνει η ίδια.
Τη διαχείριση αυτών των φυλακών και των στρατοπέδων έχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
Η Τουρκία θεωρεί την YPG –τη βασική συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF)– τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και επί δεκαετίες έχει βάλει στο στόχαστρο δυνάμεις της.
Κίνηση: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός - Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας, Μεσογείων και Αρδηττού
08:44
Γροιλανδία: Η Ρωσία κατηγορεί το NATO ότι στρατιωτικοποιεί την Αρκτική
08:44
Αλλάζει ο καιρός ξανά από το Σαββατοκύριακο: Έρχονται χιόνια, ισχυροί άνεμοι και παγετός
08:38
Ο Ζελένσκι απαντά στον Τραμπ: «Η Ουκρανία δεν θα είναι ποτέ εμπόδιο για την ειρήνη»
08:24