Ανησυχία και στη Γαλλία από την απόφαση της Meta να σταματήσει το fact-checking
Η γαλλική διπλωματία εξέφρασε σήμερα «ανησυχία» για την απόφαση του ομίλου Meta (Facebook, Instagram, WhatsApp) να σταματήσει στις ΗΠΑ τη χρήση προγραμμάτων «fact-checking» – όπως είναι ευρέως γνωστή η διαδικασία διασταύρωσης και επαλήθευσης πληροφοριών ή γεγονότων.
«Η ελευθερία της έκφρασης, θεμελιώδες δικαίωμα που προστατεύεται στη Γαλλία και στην Ευρώπη, δεν μπορεί να συγχέεται με ένα δικαίωμα στην ευρεία διάδοση περιεχομένου αμφισβητούμενης γνησιότητας, η οποία θα επηρέαζε εκατομμύρια χρήστες, χωρίς φιλτράρισμα ή εποπτεία», αναφέρει εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.
Aπό την πλευρά του o πολυεθνικός κολοσσός διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει σε «επαγρύπνηση» σε ό,τι αφορά τον σεβασμό της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Η Ευρώπη δεν ασκεί λογοκρισία» - Κομισιόν σε Ζάκερμπεργκ για το fact checking στο Facebook
Γαλλία: Αντιμέτωπη με δύο προτάσεις μομφής η κυβέρνηση - Το πιθανότερο ενδεχόμενο να απορριφθούν
14:59
Ο Κ. Μητσοτάκης για τον ψηφιακό δικαστικό φάκελο: «Γίνεται ένα άλμα που διευκολύνει τη Δικαιοσύνη»
14:56
ΘΕΟΝΗ : Επένδυση στην πρόληψη με Αντιμικροβιακή επιχάλκωση επιφανειών αφής στο εργοστάσιο
14:47
Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη έξι ετών σε 20χρονο για υλικό παιδικής πορνογραφίας
14:42