ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου προς ΕΕ: Οδικός χάρτης για την κατάργηση της βίζας

Τσαβούσογλου προς ΕΕ: Οδικός χάρτης για την κατάργηση της βίζας
O Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιταχύνει τη χορήγηση της υπεσχημένης ανθρωπιστικής βοήθειας για τα 3 εκατομμύρια των προσφύγων από τη Συρία που ζουν στην Τουρκία. REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Στο θέμα της κατάργησης του καθεστώτος της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση επανήλθε με νέα δήλωσή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναφέρθηκε στην ανάγκη να συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης για την κατάργηση του καθεστώτος της βίζας.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με ευρωπαίους αξιωματούχους στην Άγκυρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ακόμη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να επιταχύνει τη χορήγηση της υπεσχημένης ανθρωπιστικής βοήθειας για τα 3 εκατομμύρια των προσφύγων από τη Συρία που ζουν στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι η ΕΕ έχει δεσμευθεί για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ με αντάλλαγμα τη συμβολή της Άγκυρας στον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που αποπλέουν από τις ακτές της προς την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ