Μακελειό στο Μπενίν με 28 νεκρούς στρατιώτες από επίθεση τζιχαντιστών
Οι επιθέσεις στο βόρειο Μπενίν έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και αποδίδονται σε τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα που έρχονται από τα γειτονικά κράτη Μπουρκίνα Φάσο και Νίγηρα. Αποτέλεσμα, είκοσι οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν από μια ακόμη επιδρομή, στη μικρή χώρα της δυτικής Αφρικής από τζιχαντιστές, όπως έγινε γνωστό από στρατιωτική πηγή.
Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η επίθεση σημειώθηκε στο «τριεθνές», τη ζώνη των συνόρων μεταξύ του Μπενίν, του Νίγηρα και της Μπουρκίνα Φάσο.
«Συνεχίζουμε τις έρευνες. Μέχρι στιγμής έχουν εξουδετερωθεί 40 επιτιθέμενοι» είπε αυτή η στρατιωτική πηγή μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Μια διπλωματική πηγή είπεότι από το 2021 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 έχουν σκοτωθεί στο Μπενίν 121 στρατιώτες. Τον περασμένο Ιούνιο έχασαν τη ζωή τους επτά στρατιώτες όταν δέχτηκαν επίθεση στο Εθνικό Πάρκο Πεντζάρι, που συνορεύει με την Μπουρκίνα Φάσο.
Νέα παράταση για τις αιτήσεις του Κοινωνικού Τουρισμού μέχρι την Τετάρτη το βράδυ (29/04)
05:00
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Σήμα Διαφορετικότητας»
04:00
Youth Pass: Στις 15 Μαίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων - Αναλυτικά η διαδικασία
03:00
Μέχρι την Πέμπτη οι αιτήσεις για to Fuel Pass - Ποιοι οι δικαιούχοι, τι πρέπει να προσέξετε
02:00