Πυρκαγιά στο Λος Άντζελες: Δεκάδες συλλήψεις για λεηλασίες στα καμένα σπίτια
Στις φλόγες σπίτι στο Λος Άντζελες
AP Photo/Mark J. TerrillΣε τουλάχιστον 20 συλλήψεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές στο Λος Άντζελες για να αποτρέψουν τις λεηλασίες και τις κλοπές από τα χιλιάδες καμένα σπίτια, ενώ οι φωτιές εξακολουθούν να καίνε.
Οι Αρχές έχουν αναγκαστεί να διαθέσουν προσωπικό και μέσα για να αντιμετωπίσουν και αυτό το ζήτημα μέσα στην καταστροφή από τα πύρινα μέτωπα.
«Είναι απλά απαράδεκτο, ντροπή σε όσους πέφτουν πάνω από τους πολίτες σε ώρα κρίσης», λένε οι Αρχές στην κομητεία του Λος Άντζελες που τονίζουν ότι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν.
Εξίσου προειδοποίησαν οι Αρχές και όσους προσπαθούν με οποιοδήποτε τρόπο να εξαπατήσουν τους πολίτες κατά την ώρα της καταστροφής.
Πολλά από τα σπίτια στις περιοχές που έχουν καεί ή έχουν εκκενωθεί λόγω άμεσου κινδύνου, όπως αυτά στο Παλισέιντς ανήκουν σε πλούσιες διασημότητες.
Όπως κάθε άλλος κάτοικος στην περιοχή, έφυγαν παίρνοντας τα απολύτως απαραίτητα, αφήνοντας πίσω τους πολύτιμα αντικείμενα ή ακόμη και χρήματα.
Όλα αυτά αποτέλεσαν στόχο «πλιάτσικου» με τη New York Post να παραθέτει μαρτυρίες ότι κυκλοφορούν αυτοκίνητα γεμάτα ανθρώπους που αρπάζουν όσα περισσότερα αντικείμενα μπορούν.
Για τον λόγο αυτό, κάποιες από τις πιο πλούσιες οικογένειες στο Λος Άντζελες έχουν προσλάβει ακόμη και ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης για να προστατεύσουν τα μισοκαμένα σπίτια τους.
Ακόμη, αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι «influencers» που βγάζουν selfies στις φλόγες. Ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες, Ρόμπερτ Λούνα, δήλωσε ότι: «Θα σας πιάσουν, θα σας συλλάβουν και θα σας ασκηθούν διώξεις».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΠΑ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις δωρίζει 1 εκατ. δολάρια για να στηρίξει το Λος Άντζελες μετά τις πυρκαγιές
Λος Άντζελες: Αποτυπώνοντας την έκταση της βιβλικής καταστροφής σε χάρτες και φωτογραφίες
Συζητήσαμε για τις ρωσικές επιθέσεις και τα ενεργειακά προβλήματα με τον Ζελένσκι, δήλωσε ο Ρούτε
22:15
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 11.800.000 ευρώ
22:11
Δήμας: Συγκρότηση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για την αεροναυτιλία και εγκατάσταση νέων πομποδεκτών
22:06
Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία ζητεί το ΚΚΕ
21:57