Έκτακτη σύσκεψη για την ευρωπαϊκή άμυνα στις 3 Φεβρουαρίου
Στις 3 Φεβρουαρίου αναμένεται να συναντηθούν για την ευρωπαϊκή άμυνα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Ηνωμένου Βασιλείου και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, η σύνοδος αυτή, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, αναμένεται να πραγματοποιηθεί δύο εβδομάδες αφότου αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που προεκλογικά είχε επισημάνει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες.
Παράλληλα, η στάση που θα τηρήσει η επόμενη αμερικανική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη στήριξη στην Ουκρανία, στον πόλεμό της με τη Ρωσία, είναι ένα θέμα που ανησυχεί έντονα τους Ευρωπαίους και το ΝΑΤΟ.
«Πιστεύω ότι συμμεριζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για τις απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρώπη» ανέφερε ο Κόστα στην επιστολή του προς τους ηγέτες, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συνάντηση Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας στην Πολωνία – «Στήνουν» νέο σχήμα ασφαλείας
Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο 15χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ - Μία σύλληψη
09:43
Πανελλαδική απεργία επ’ αόριστον στις λαϊκές αγορές, από τις 7 Ιανουαρίου
09:38
Παπαστεργίου: Πάνω από 10.000 παραβάσεις του κόκκινου έχουν καταγράψει οι κάμερες ΑΙ
09:35
Άνω Λιόσια: Η ανακοίνωση της Hellenic Train για τη φονική παράσυρση πεζού από συρμό του Προαστιακού
09:31