«Πολύ κοντά σε συμφωνία» για τη Γάζα, δηλώνει ο Τζέικ Σάλιβαν
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν
ΑΠΕ-ΜΠΕ«Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία και μπορούμε να την επιτύχουμε αυτήν την εβδομάδα», δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.
«Δεν δίνω υποσχέσεις, ούτε κάνω προβλέψεις, αλλά είναι (η συμφωνία) σε απόσταση αναπνοής», πρόσθεσε.
Όπως είπε, τα χάσματα μεταξύ των δύο πλευρών σταδιακά γεφυρώνονται.
Ο Σάλιβαν διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι όλοι οι Αμερικανοί που κρατούνται όμηροι στον παλαιστινιακό θύλακα «θα επιστρέψουν στο σπίτι». Επανέλαβε επίσης ότι η αμερικανική κυβέρνηση συντονίζει στενά τις ενέργειές της με την ομάδα του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαμάς: Οι συζητήσεις για εκεχειρία στη Γάζα «έχουν σημειώσει πρόοδο»
Λωρίδα της Γάζας: Στα χέρια Χαμάς και Ισραήλ το προσχέδιο συμφωνίας εκεχειρίας
Οι συνομιλίες για επίτευξη συμφωνίας στο επίκεντρο της επικοινωνίας Μπάιντεν - Νετανιάχου
Τουρκία: «Να καταθέσουν τα όπλα όλες οι κουρδικές ομάδες και στη Συρία» ζητά ο Γκιουλέρ
23:37
Με καρκίνο διαγνώστηκε ο 35χρονος δήμαρχος του Άη Στράτη: «Πάω να τον πατήσω κάτω και θα γυρίσω» (vid)
23:26
Παναθηναϊκός - Μιλάνο 74-87: Νέα ήττα στο ΟΑΚΑ και νέο «καμπανάκι» για τους «πράσινους»
23:15
ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ «GRAYMAILING»: Μαδούρο: Πόσο «δεμένη» είναι η υπόθεση στις ΗΠΑ - Οι πιθανότητες απελευθέρωσης ή καταδίκης σε ισόβια
23:05