ΗΠΑ: Η Γερουσία υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τις αποζημιώσεις της 11ης Σεπτεμβρίου
Νομοσχέδιο που επιτρέπει σε συγγενείς των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου να μηνύσουν τη Σαουδική Αραβία, ή οποιοδήποτε άλλο κράτος πιστεύουν ότι συνέργησε στα χτυπήματα, υπερψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες, θέτοντας τη σκηνή για μία μεγάλη μάχη με τον Λευκό Οίκο.
Η Γερουσία έχει ήδη υπερψηφίσει το επίμαχο νομοσχέδιο τον Μάιο, κάτι που σημαίνει ότι τώρα το κείμενο χρειάζεται μόνο την υπογραφή του Μπαράκ Ομπάμα για να γίνει και επίσημα νόμος.
Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος έχει καταστήσει σαφές ότι ο πρόεδρος δεν προτίθεται να επικυρώσει το νομοσχέδιο και θα ασκήσει βέτο, καθότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να πλήξει βαθύτατα τις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία -έναν από τους παραδοσιακούς συμμάχους της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.
Με δεδομένο ότι τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε χωρίς αρνητική ψήφο – έστω και δια βοής – ακόμα και η αντίσταση του προέδρου ίσως δεν αποδειχτεί επαρκής, καθώς στις ΗΠΑ το Κογκρέσο μπορεί να υπερβεί προεδρικό βέτο με υπερπλειοψηφία δύο-τρίτων.
Η μάχη ανάμεσα σε Κογκρέσο και Ομπάμα έρχεται δύο ημέρες πριν τη 15 επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, κι ενώ ο Δημοκρατικός πρόεδρος διανύει τους τελευταίους πέντε μήνες της θητείας του.
Άρτα: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε άνδρας - Καταπλακώθηκε σε κατολίσθηση
15:30
Νότιο Σουδάν: Περίπου 100.000 άνθρωποι διέφυγαν στην Αιθιοπία τον Μάρτιο
15:30
Οι θρυλικές μελωδίες του Ennio Morricone ζωντανεύουν στο Παλλάς με πρωταγωνίστρια τη Susanna Rigacci
15:21
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Πετρελαιοφόρα αρχίζουν να διασχίζουν τα Στενά του Oρμούζ, λέει ο Λευκός Οίκος - Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό - «Στοχευμένες επιθέσεις» από το Ιράν
15:15